Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ...

Η Xhuljana Aliaj, 25 ετών, είναι γνωστή για τη δράση της εντός της καθολικής εκκλησίας του Δυρραχίου. Μετά τον πρόσφατο σεισμό εξέπεμψε σήμα κινδύνου, μέσω Facebook, για ζημιές που έχει υποστεί το σύστημα γκαζιού της πόλης στην περιοχή Porto Romano και προειδοποίησε για τις πιθανές τραγικές συνέπειες, σε περίπτωση έντονων μετασεισμών.
H Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της αλβανικής κυβέρνησης θεωρεί τους φόβους αυτούς αστήριχτους και δικαίωμά της. Ομως η σύλληψη της νεαρής κοπέλας επειδή διέδωσε “ λανθασμένες πληροφορίες που προκαλούν πανικό “, επειδή δεν έγιναν με κακή πρόθεση είναι τουλάχιστον, υπερβολική !
Ο γραμματέας της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της χώρας. Σ/ότατος Gjerg Meta στάθηκε στο πλευρό της συλληφθείσας “ Δεν πρέπει να εγκαταλειφθούμε στο φόβο, πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, να προσφέρει με σκοπό την ανακούφιση του κόσμου. Γνωρίζω προσωπικά την Xhuljana. Είναι πολλή δραστήρια στην καθολική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία και σίγουρα ενήργησε με πρόθεση να βοηθήσει τους ανθρώπους, εκπέμποντας σήμα κινδύνου. Πρέπει να ενεργήσουμε για τη σωτηρία της χώρας, να μην τη διασπάμε ούτε να δίνουμε άσκοπους συναγερμούς...(Η σύλληψή της) είναι πράξη βίαιη και όχι αναλογική για ένα δημοκρατικό κράτος και ζητώ τη άμεση απελευθέρωσή της “

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Avvenire
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos