Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

Με τον ανωτέρω τίτλο ο δημοσιογράφος Andrea Tornielli, στέλεχος του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, κατέγραψε τη συνάντηση του Φραγκίσκου με ιερείς, μοναχούς / ές και υποψήφιους στην ιεροσύνη στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, στο Tha Kham, ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης, Μπανγκόγκ “ Όπου οι πολλοί έβλεπαν ένα αμαρτωλό, ένα βλάσφημο, ένα συλλέκτη φόρων, ένα μικροεγκληματία, ακόμα και ένα προδότη, ο Ιησούς ήταν ικανός να δει Αποστόλους.
Αυτή είναι η ομορφιά, που το Βλέμμα του καλεί να ανακοινώσουμε. Ένα Βλέμμα που αλλάζει τους ανθρώπους και τους κάνει να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους .
Αυτές οι λέξεις γίνονται το σώμα του Χριστού, στην εμπειρία που έχουν ζήσει οι χριστιανοί σε όλα τα μέρη του κόσμου”. Είναι το “κλειδί” για να καταλάβει κάποιος την Αποστολή των ιερέων, μοναχών, υποψήφιων ιερέων και κατηχητών όπως την προτείνει ο Πάπας
Το Βλέμμα του Χριστού είναι αντίθετο σε κατεστημένες απόψεις και σχήματα
Αυτό είπε ο Ποντίφικας στην Ιεραρχία της Ταϋλάνδης “ Η Αποστολή, περισσότερο από δράση που πρέπει να εκτελεσθεί και σχέδια να πραγματοποιηθούν είναι ένα βλέμμα και ένας καρπός εκπαίδευσης, μια πατρική και μητρική φροντίδα.  Ο αμνός χάνεται μόνο όταν ο Ποιμένας τον θεωρεί χαμένο, όχι ως τότε “
Συνέπεια αυτού του θετικού βλέμματος του Ποιμένα είναι η αποδοχή της διαφορετικής κουλτούρας και των παραδόσεων κάθε λαού, γιατί “ο Κύριος δε μάς κάλεσε και μάς έστειλε στον κόσμο για να επιβάλλουμε βάρη στους ανθρώπους ή υποχρεώσεις περισσότερες απ΄ αυτές που ήδη έχουν.
Μάς έστειλε να μοιραστούμε τη χαρά, σε ένα ορίζοντα νέο, ωραίο και θαυμαστό. Η αποδοχή της κουλτούρας του άλλου εμπλουτίζει το Ευαγγέλιο. Θέλουμε νέες φόρμες ικανές να διαδώσουν το Ευαγγελικό μήνυμα...το Ευαγγέλιο να λάβει ωραία “ ξένα ¨” ρούχα για να γίνει δεκτό από τις ψυχές των αδελφών μας ώστε να αισθανθούν την ομορφιά που νιώσαμε και εμείς στις καρδιές μας ”
Με λίγα λόγια και ως συνέχεια της Συνόδου για την Αμαζονία ο Φραγκίσκος επιμένει ότι δεν υπάρχει μόνο ο “ευρωπαϊκός τρόπος” προσέγγισης και διάδοσης του Χριστιανισμού, αλλά το Μήνυμα του Ευαγγελίου πρέπει να προσαρμόζεται, χωρίς να διαστρέφεται, στην κουλτούρα και την παράδοση των λαών που θέλουμε να το διαδώσουμε

ΠΗΓΗ : Vatican News
Η φωτογραφία από τη συγκεκριμένη ομιλία του Πάπα
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos