Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ

Οι διαμαρτυρίες της νεολαίας κατά της, ελεγχόμενης από το Πεκίνο, ηγεσίας του Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται επί μήνες και η τοπική καθολική εκκλησία συνεχίζει τις εκκλήσεις για ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.
Ο Αποστολικός Διαχειριστής της περιοχής, Καρδινάλιος John Tong Hon, ο οποίος βρέθηκε στην Ιαπωνία, κατά την εκεί επίσκεψη του Πάπα, μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η πρώην βρετανική αποικία, πριν τη θεία λειτουργία στο Τόκιο “ Σύμφωνα με την Κοινωνική Διδασκαλία της Εκκλησίας μας, η ειρήνη έρχεται πάντα από το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και η ειρήνη πριν απ όλα πρέπει να είναι εντός μας. Εμείς οι ίδιοι εκπαιδεύουμε τους εαυτούς μας, με την προσευχή, να είμαστε μάρτυρες ειρήνης. Με τα λόγια ή τη συμπεριφορά μας μπορούμε να γίνουμε φορείς ειρήνης και να καταφέρουμε αυτή να επικρατήσει Οι άνθρωποι σε σύγκρουση θα πρέπει να δεχθούν να συνομιλήσουν, μόνο έτσι θα έρθει η συμφιλίωση, εφαρμόζοντας αυτό που ο Κύριος μας ζητά : να ξέρουμε να αγαπάμε τους άλλους και να συγχωρούμε τις προσβολές που δεχθήκαμε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ειρήνης. ”

ΠΗΓΗ : Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos