Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΝΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΙΕΡΕΑΣ…

Προσωπικά θαυμάζω μερικούς “ παλαιότερης γενιάς ” ιερείς, οι οποίοι έχουν άποψη για τα πράγματα και δε διστάζουν να λένε τη γνώμη τους αδιαφορώντας για τις προσωπικές συνέπειες ( σε εκκλησιαστικό και κοινωνικό επίπεδο ). Ανθρώπους δηλαδή που δε στρογγυλεύουν τις καταστάσεις, όσο κι αν εύκολα πέφτουν σε λάθη, στην προσπάθεια να προβάλλουν τα επιχειρήματά τους… Ενας τέτοιος ποιμένας είναι και ο 81χρονος don Giorgio De Capitani, της Αρχιεπισκοπής του Μιλάνου, ο οποίος, εκτός από συγγραφέας πολλών έργων θρησκευτικού περιεχομένου, είναι γνωστός για το ιστολόγιο που διατηρεί και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του, στις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του, με μεγάλους αντιπάλους την λα’ι’ικιστική δεξιά, του Μπερλουσκόνι παλαιότερα και του Σαλβίνι τον τελευταίο καιρό.
Συχνά έχει ξεφύγει στις φράσεις που χρησιμοποιεί, όπως όταν ευχήθηκε στον ιταλό μεγιστάνα των ΜΜΕ “να αρρωστήσει” … Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το κάνει σκόπιμα, για να προκαλέσει την κοινή γνώμη να τον ακούσει. Πριν λίγες μέρες καταδικάσθηκε για δυσφήμιση του ηγέτη της Λέγκας, Ματτέο Σαλβίνι, μετά από μήνυση του τελευταίου και ξεσπάθωσε κατά του δικαστηρίου, αλλά και του ...πρώην προέδρου της ιταλικής ιεραρχίας καρδιναλίου Ruini, για πρόσφατη συνάντησή του με το Σαλβίνι,
Ομως, ο μαχητικός ιερέας, όπως ο ίδιος δήλωσε ,έζησε ένα “ θαύμα “ : εκτός από τηλεφώνημα συμπαράστασης, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Μιλάνου, Σ/ότατος Mario Delpini, τον επισκέφθηκε προσωπικά στο σπίτι του για να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Ο ιερέας, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται “ αντι-Σαλβίνι στη ψυχή και στο σώμα “,  αισθάνθηκε ότι η επίσημη τοπική εκκλησία είναι στο πλευρό του, στον αγώνα του κατά του λα’ι’κισμού και έσπευσε να δημοσιοποιήσει την επίσκεψη του Delpini. 

ΠΗΓΗ :το προσωπικό ιστολόγιο του Don Giorgio

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos