Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Χαρά και αναμονή
Για το προσεχές ταξίδι του Πάπα στην Ταϋλάνδη

Ο Πάπας θα επισκεφθεί την Ταϊλάνδη από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου (19 από τη Ρώμη) και την Ιαπωνία από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου. Θα είναι η δεύτερη επίσκεψη ενός Ποντίφικα στην Ταϊλάνδη μετά από τον Ιωάννη Παύλο Β 'το 1984. Το σύνθημα του Ταξιδιού είναι "Μαθητές του Χριστού, ιεραπόστολοι μαθητές", με αναφορά στην 350η επέτειο από την ίδρυση του Αποστολικού Βικαριάτου του Σιάμ, το 1669.

Ταϊλάνδη και Ιαπωνία
Δύο χώρες όπου οι Καθολικοί αποτελούν μειοψηφία. Και στις δύο περιπτώσεις περίπου το 0,5% του πληθυσμού: λιγότερο από 400 χιλιάδες στην Ταϊλάνδη, όπου οι Βουδιστές είναι περίπου το 90%. Περίπου 540 χιλιάδες στην Ιαπωνία, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Shinto και βουδιστική παράδοση σε ένα κοινωνικό πλαίσιο αλλά ισχυρά εκκοσμικευμένο

Η Εκκλησιαστική Επαρχία του Τσιάνγκ Μάι
Η Εκκλησιαστική αυτή Επαρχία στη βόρεια Ταϊλάνδη ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1959. Σε δύο ενορίες, στο Chaehom και στο Lamphun, ζουν κάποιοι ιερείς «fideidonum» από το Triveneto οι οποίοι εμψυχώνουν εδώ και χρόνια την Καθολική αυτή Επισκοπή. Η Ιεραποστολή του Chaehom, η οποία υποστηρίζεται από την παραγωγή και πώληση τοπικών προϊόντων, δεσμεύεται να βοηθήσει τους φυλετικούς και νομαδικούς πληθυσμούς που κατοικούν στα βουνά της βόρειας Ταϊλάνδης, στα σύνορα μεταξύ Myammar και Λάος, με την κατασκευή στα χωριά εγκαταστάσεων για πόσιμο νερό, ιατρική βοήθεια, δυνατότητα φιλοξενίας και εκπαίδευσης των νέων.

Η αναμονή του Πάπα
Στο Τσαέμ της Ταϊλάνδης ζει εδώ και 10 χρόνια, ο π. Ραφαέλε Σαντόνα, ο οποίος παρουσιάζει στο Ραδιόφωνο του Βατικανού τον τρόπο με τον οποίο περιμένουν τον Άγιο Πατέρα: «Το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου θα στηρίξει στην πίστη τους Καθολικούς των χωρών αυτών και θα ενισχυθεί ο διαθρησκειακός διάλογος με τον Βουδιστικό κόσμο ».
Ο ιερέας αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία των Καθολικών στη χώρα, τη γαλήνια και εποικοδομητική καθημερινή σχέση με τον Βουδιστικό κόσμο και χαράς που υπάρχει στην αναμονή της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου που τον βλέπουν ως άνθρωπο ταπεινότητας και ειρήνης. «Αυτή η επίσκεψη», δήλωσε ο Don Raffaele, «θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» τόσο στο διάλογο όσο και στη μαρτυρία που ζητά η τοπική Εκκλησία.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos