Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Η οργάνωση “Open Doors ” κατατάσσει το Βιετνάμ στη 17η θέση, ανάμεσα σε 50, όπου οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν προβλήματα. Για το λόγο αυτό η είδηση της συνάντησης του πρωθυπουργού της χώρας με την Καθολική της Ιεραρχία, στην οποία προΐσταται ο Αρχιεπίσκοπος του Hue, Σεβασμιότατος Giuse Nguyen Chi Linh διαβάζεται ευχάριστα. Επίσης ευχάριστα ακούγεται ότι συζητήθηκαν θέματα της ποιμαντικής της εκκλησίας και ζητήματα που αυτή αντιμετωπίζει σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Επομένως η συζήτηση αν υπάρχουν προβλήματα στη διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος στο Βιετνάμ είναι πιο σύνθετη, όπως εξηγεί ο γάλλος ιερέας. Frederic Rossignol, από τις Ιεραποστολές Εξωτερικοί του Παρισιού. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σημεία, αλλά οι “διώξεις” αφορούν κυρίως περιοχές όπου οι χριστιανοί έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για κακή διακυβέρνηση τοπικών αξιωματούχων και έχουν καταγγείλει τις πρακτικές τους. Η χώρα δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα της Κίνας, όπου έγινε προσπάθεια δημιουργίας καθολικών κοινοτήτων “ανεξαρτήτων” από την Αγία Έδρα. Αντίθετα η Ιεραρχία και οι ιερείς είναι ενωμένοι και παρουσιάζεται πλούσια δράση στις ενορίες και μαζική προσέλευση στη θεία λειτουργία.
Οι καθολικοί της χώρα αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια, διοικητικά διαιρεμένοι σε 3 Αρχιεπισκοπές και 23 Επισκοπές. Οι ιερείς, ενοριακού κλήρου και ιερομόναχοι, ξεπερνούν τα 4.700 άτομα, οι υποψήφιοι στην ιεροσύνη τα 2.400 άτομα και οι μοναχοί - ές τα 20.000, ενώ οι κατηχητές είναι 50.000 περίπου. Το 2014 (τελευταία επίσημα στοιχεία) οι νέοι βαπτισθέντες ήταν 41.396. Δεδομένα, από όλες τις απόψεις, ελπιδοφόρα.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από καθολικό σάιτ IL SISMOGRAFO


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos