Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Όποιος φροντίζει τα μικρά παιδιά είναι με το μέρος του Θεού

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την εκδήλωση για τα 150 χρόνια του παιδιατρικού νοσοκομείου, ο Φραγκίσκος θυμάται τα συναισθήματά του από τις συναντήσεις του με τα μικρά παιδιά

Την τρυφερότητα του βλέμματος», «τις θερμές αγκαλιές» σε μέρη όπου υπάρχει πόνος και βάσανα, αλλά κυρίως θάρρος και ελπίδα, «τόση ελπίδα». Αυτά ήταν τα συναισθήματα του Πάπα Φραγκίσκου κατά τις πολυάριθμες συναντήσεις του με τα παιδιά και τους νέους στο Νοσοκομείο Bambino Gesù, τα οποία διηγείται με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του το οποίο απευθύνει προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αλληλεγγύης «una serata dι stele per Il Bambino Gesù» (Μια έναστρη βραδιά για το Βρέφος Ιησού), αφιερωμένη στα 150 χρόνια δράσης του παιδιατρικού νοσοκομείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Paolo VI στο Βατικανό. Με τα λόγια του, ο Φραγκίσκος υπενθύμισε στη συνέχεια, «τη δέσμευση και το πάθος των γιατρών, των νοσηλευτών, των ερευνητών» και «όλων όσων βρίσκονται στο πλευρότωνμικρών ασθενών».

Σημάδι φιλανθρωπίας της Εκκλησίας
«Τα βάσανα των μικρών παιδιών», υπογραμμίζει ο Πάπας, «είναιό,τι πιοδύσκολονα γίνει αποδεκτό», αλλά εκείνοι που φροντίζουν τα μικρά παιδιά σίγουρα είναι με το μέρος του Θεού και νικούν τον πολιτισμό των αποβλήτων». Το νοσοκομείο Bambino Gesù, επομένως, «μέσα από την καθημερινή δράση του» γίνεται «σημάδι φιλανθρωπίας για όλη την Εκκλησία η οποία τίθεται στην υπηρεσία των αδύναμων και των πλέον εύθραυστων».

Κέντρο που υπερέχει μέσα στον κόσμο
Το νοσοκομείο, υπενθυμίζει ο Ποντίφικας, γεννήθηκε το 1859 ως «δώρο αγάπης» για τους μικρούς ασθενείς της Ρώμης και μετά από ενάμισι αιώνα ιατρικής προόδου, αποτέλεσε «ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παιδιατρικής φροντίδας στην Ευρώπη και στον Κόσμο». Μια κλήση που οδήγησε το νοσοκομείο να ξεπεράσει τα όρια της πόλης «για να υποδεχθεί μικρούς ασθενείς που δεν μπορούν να θεραπευτούν στις χώρες όπου ζουν καθώς και για να βοηθήσει αυτές τις χώρες να εξελιχθούν στην ιατρική επιστήμη».
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos