Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • H ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΧΗΡΕΣ, ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ
Pin It

H ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΧΗΡΕΣ, ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ,  ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ

Είναι απίστευτα τα κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Καθολική Εκκλησία της Ινδίας … Έχουμε συχνά αναφερθεί στο κοινωνικό διαχωρισμό των καστών και στον αποκλεισμό των dalit, των “κατώτερων” κοινωνικά Ινδών, πολλοί από τους οποίους είναι Χριστιανοί. Η είδηση που τράβηξε την προσοχή μας, αυτή τη φορά, είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός των γυναικών, ιδιαίτερα όσων έχουν έγιναν χήρες κάτω των 40 ετών. Το Συμβούλιο Καθολικών Επισκόπων της Κεράλα αποφάσισε να συστήσει ένα ειδικό σάιτ για θέματα γάμου, στο οποίο θα υπάρχει ειδικό τμήμα για τις χριστιανές καθολικές ( όλων των λατρευτικών τυπικών: λατινικού, συρομαλαμπάρ και συρομαλανκάρ ) που χήρεψαν νωρίς.
Ο π. Paul Madaserry, γραμματέας Επιτροπής Οικογένειας του Συμβουλίου δήλωσε ότι η νοοτροπία της κοινωνίας θέτει εμπόδια σε νέες χήρες να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και η Εκκλησία θέλει να τις ενθαρρύνει. Είναι ανθρώπινες υπάρξεις που στοχοποιούνται από κοινωνικές προκαταλήψεις. Επιθυμούμε να έχουν τη δυνατότητα για μια νέα ζωή. Εξάλλου οι άνδρες προτιμούν να παντρευτούν μια χήρα παρά μια διαζευγμένη. Θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τις χήρες από όλες τις καθολικές Επισκοπές. Θα χρειαστούμε ένα χρόνο περίπου. Θέλουμε να τις φέρουμε επαφή μεταξύ τους, να μοιραστούν τα κοινά τους προβλήματα, να τις ενδυναμώσουμε και επίσης να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν

ΠΗΓΗ : The New Indian Express

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos