Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Καρδινάλιο Jozef De Kesel

Συνάντηση με τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Μαλινών και Βρυξελλών, Καρδινάλιο Jozef De Kesel, είχε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019, ενώ παρόν στην συνάντηση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ καλό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία στον Παναγιώτατο να ευχαριστήσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για την βοήθεια και την πολύ καλή συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Βελγίου.

Ο Πατριάρχης υπογράμμισε την σημαντικότητα του ακαδημαϊκού διαλόγου για τις δύο Εκκλησίες, τον οποίο και ο ίδιος ενισχύει. Επίσης, αναφέρθηκε στις 10 συναντήσεις που είχαν οι ηγέτες της Πρεσβυτέρας και της Νεωτέρας Ρώμης, από την ανάρρηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Θρόνο του, γεγονός που ενισχύει την αγαστή συμπόρευση των Εκκλησιών.

Ο Παναγιώτατος εν τέλει προσκάλεσε τον Καρδινάλιο να επισκεφτεί το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τον Σεβασμ. Μητροπολίτην Αθηναγόραν στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: romfea.gr

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos