Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

“ΜΙΝΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ” ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Το 2018, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Φτωχούς, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε φροντίσει να υπάρχει μια ιατρική υπηρεσία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Παρά την καταρρακτώδη βροχή είχαν προσέλθει πολλές δεκάδες άνθρωποι για εξετάσεις, όχι μόνο άστεγοι της ιταλικής πρωτεύουσας αλλά και Ιταλοί ηλικιωμένοι που η σύνταξή τους δεν τους επέτρεπε πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια..
Ο Ποντίφικας κατάλαβε ότι η πρωτοβουλία αυτή έπρεπε να μεγαλώσει. Για μια εβδομάδα., 11- 17 Νοεμβρίου 2019, οπότε και θα εορτασθεί η Ημέρα για τους Φτωχούς σε όλο τον κόσμο, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου εγκαταστάθηκε ένα μίνι νοσοκομείο, υπό την ευθύνη του Ποντιφικού Συμβουλίου για το Νέο Ευαγγελισμό. Με τη συνδρομή ιατρικών ιδρυμάτων και επιστημονικών οργανισμών και χορηγίες μεγάλων εταιριών, παρέχονται δωρεάν εξετάσεις σε ζητήματα γενικής ιατρικής, καρδιολογίας, διαβητολογίας, δερματολογίας, ρευματολογίας, γυναικολογίας, οφθαλμολογίας, μολύνσεων και προβλημάτων ποδιών, και δυνατότητα κλινικών αναλύσεων, καρδιογραφημάτων και εμβολιασμών
Την Κυριακή, μετά τη θεία λειτουργία, ο Πάπας θα προσφέρει γεύμα σε 1500 άτομα σε ανάγκη, στη μεγάλη αίθουσα “ Παύλος Στ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Vatican News


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos