Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Gallagher στην Αρμενία. Η τελευταία ημέρα μαζί με την καθολική κοινότητα

«Ο λαός της Αρμενίας έχει αντιμετωπίσει με θάρρος και αποφασιστικότητα, πολλά δεινά και πολλές δοκιμασίες» υπενθύμισε ο υπουργός της Αγίας Έδρας για τις Σχέσεις με τα Κράτη στην ομιλία που εκφώνησε στην Εκκλησία Santi Martiridi Gyumri
Ολοκληρώθηκε στο Gyumri, με τη συνάντηση με τη μικρή αρμενοκαθολική κοινότητα, η επίσκεψη στην Αρμενία του σεβασμιότατου Paul Gallagher, υπουργού της Αγίας Έδρας για τις Σχέσεις με τα Κράτη. Για την υποδοχή παρέστησαν στην εκκλησία Santi Martiri, εκπρόσωποι της κοινότητας προερχόμενοι από διάφορες πόλεις και χωριά, καθώς και μέλη του κλήρου των Αρμενοκαθολικώνμαζί με τον αρχιεπίσκοπο Raphael Minassian.

Ο σεβασμιότατος Gallagher φέρνει την ευλογία του Πάπα

Στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία αρμενικού ρυθμού, προΐστατο ο σεβασμιότατος Minassian, ενώ η ομιλία ανατέθηκε στον σεβασμιότατο Gallagher. Στην ομιλία, ο ιεράρχης σχολίασε το Ευαγγέλιο της ημέρας σύμφωνα με το οποίο ο Ιησούς θυμίζει ότι «ο Θεός δεν είναι των νεκρών αλλά των ζωντανών» υπογραμμίζοντας ότι όποιος έχει εμπιστοσύνη σε Αυτόν, δεν φοβάται τίποτα και αντιμετωπίζει ακόμη και τα πιο δύσκολα και δυσμενή πράγματα όπως συνέβη «στον αρμενικό λαό, ο οποίος αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των αιώνων, με θάρρος και αποφασιστικότητα, πολλά δεινά και πολλές δοκιμασίες». Στο τέλος της ομιλίας ο Gallagher μετέφερε στην αρμενοκαθολική κοινότητατον χαιρετισμό και την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου: ο Ποντίφικας διαβεβαιώνει για την προσευχή του και μας ενθαρρύνει «να αντιληφθούμε μέσα στο Ευαγγέλιο, τη χάρη της χαράς, του ενθουσιασμού και της εμπιστοσύνης στον Κύριο και στη ζωή» που βιώνουμε.

Η δέσμευση του τοπικού κλήρου

Πριν από τη Θεία Λειτουργία, κατά τον χαιρετισμό υποδοχής, ο σεβασμιότατος Minassina απηύθυνε λόγια ευγνωμοσύνης για αυτή την επίσκεψη, χαρακτηρίζοντάς την ως ένδειξη εγγύτητας και φροντίδας από μέρους της Αγίας Έδρας προς την Αρμενική Εκκλησία και υπογράμμισε το γεγονός ότι η αποστολή που έχει ανατεθεί σε εκείνον και στους αδελφούς του ιερείς στην Αρμενία, συχνά απαιτεί δέσμευση και πολλές θυσίες και εξαιτίας του σκληρού κλίματος του χειμώνα. Στη συνέχεια, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του κλήρου για την αφοσίωσή τους και τον αποστολικό τους ζήλο.

Η επάνοδος στη Ρώμη

Ο σεβασμιότατος Minassian στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «σε αυτή την κατοικία του Κυρίου, γύρω από τον βωμό», ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι ολόκληρης της καθολικής αρμενικής Εκκλησίας και των θεσμών της, συμπεριλαμβανομένης της Caritas Αρμενίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι Αρμένιοι καθολικοί πιστοί είχαν την ευκαιρία να χαιρετίσουν τον σεβασμιότατο Gallagher και να λάβουν την ευλογία του. Μετά από τημικρή ευχάριστη στιγμή, η αντιπροσωπεία του Βατικανού επέστρεψε στο Yerevan. Και από εκεί στη Ρώμη

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos