Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Επιθυμώ να επισκεφθώ το Νότιο Σουδάν το ερχόμενο έτος

Στο τέλος της προσευχής  της Θεομητορικής προσευχής χθες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί το Νότιο Σουδάν το επόμενο έτος. Ήδη κατά την ακρόαση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Νότου Σουδάν, Salva Kiir, ο Πάπας είχε επιβεβαιώσει τη θέλησή του.

Η «σκέψη για την επίσκεψη του Νοτίου  Σουδάν» έρχεται ενώ τις τελευταίες ημέρες η χώρα έχει πληγεί από μαζικές πλημμύρες, μετά από τις οποίες περίπου 490.000 παιδιά χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προσθέτει στην επισφαλή πολιτική κατάσταση που βλέπει τη διαπραγμάτευση μεταξύ του προέδρου Salva Kiir και του πρώην ηγέτη των ανταρτών Riek Machar εξακολουθεί να καθυστερεί να διαμορφώσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αίτηση για συμφιλίωση στο Νότιο Σουδάν

Από αυτή την άποψη, ο Πάπας υπενθύμισε την πνευματική υποχώρηση για τις αρχές της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό τον περασμένο Απρίλιο, και ανανέωσε την πρόσκλησή του προς όλους τους παράγοντες της εθνικής πολιτικής διαδικασίας "να αναζητήσουν αυτό που ενώνει και να ξεπεράσει αυτό που τους χωρίζει, σε ένα πνεύμα αληθινής αδελφότητας », καλώντας όλους τους να προσευχηθούν για το Νότιο Σουδάν:

Οι λαοί του Νοτίου Σουδάν έχουν υποφέρει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και περιμένουν με μεγάλη ελπίδα ένα καλύτερο μέλλον, ειδικά το οριστικό τέλος των συγκρούσεων και τη διαρκή ειρήνη. Προτρέπω, συνεπώς, τους υπεύθυνους να συνεχίσουν, χωρίς να κουράζονται, τη δέσμευσή τους για έναν συνολικό διάλογο στην αναζήτηση συναίνεσης για το καλό του έθνους. Εκφράζω επίσης την ελπίδα ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα παραμελήσει να συνοδεύσει το Νότιο Σουδάν στην πορεία της εθνικής συμφιλίωσης. Σας καλώ όλους να προσευχηθείτε μαζί μου γι’ αυτή τη χώρα, για την οποία έχω μια ιδιαίτερη αγάπη.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos