Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ  ΕΧΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ !

Η Αιθιοπία, η δεύτερη σε έκταση χώρα της Αφρικής, είχε τη χαρά να δεχθεί το Νόμπελ Ειρήνης 2019 στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της Abiy Ahmed για την ειρήνη που εξασφάλισε με τις γειτονικές της χώρες. Στο εσωτερικό όμως αντιμετωπίζει εθνοτικό πόλεμο ! Αυτό περιέγραψε ο Καρδινάλιος Berhaneyesus Souraphiel, Αρχιεπίσκοπος Αντίς Αμπέμπα της μικρής καθολικής κοινότητας της χώρας (2^ του πληθυσμού ) και συνέχισε ” Συνεχίσουμε να ελπίζουμε, γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην απαντήσει με βία και συνεχίζει να πιστεύει ότι η μόνη λύση για τα προβλήματα της χώρας είναι ο διάλογος και η συμφιλίωση. Πιστεύει ότι το μέλλον της χώρας είναι η ενότητα μέσα στην ποικιλομορφία “.
Ο Καρδινάλιος, ο οποίος έχει ορισθεί επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Συμφιλίωσης, η οποία ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο και έχει την υποστήριξη των άλλων θρησκευτικών ηγετών (ορθοδόξων, προτεσταντών και ισλάμ ) επισημαίνει ότι τα ξένα συμφέροντα και παιχνίδια εξουσίας θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και η Επιτροπή προσπαθεί να ετοιμάσει τον κόσμο για τις προσεχείς εθνικές εκλογές ώστε αυτές να διεξαχθούν ομαλά και να μπουν τα θεμέλια για δημοκρατικό κράτος με σταθερούς θεσμούς.
Ελπίζει ότι η παρουσία πολλών διεθνών θεσμών και ξένων αντιπροσωπειών στην Αντίς Αμπέμπα θα συντελέσει ώστε οι εκλογές να γίνουν σωστά, σκοπό για τον οποίο η Επιτροπή αλλά και οι τοπικές θρησκευτικές κοινότητες προσεύχονται και εργάζονται συνεχώς.
Τέλος αναφέρεται στο 1.000.000 πρόσφυγες από Σομαλία, Ερυθραία και Νότιο Σουδάν που ζουν στη χώρα και στο κλείσιμο των συνόρων προς την Ευρώπη και επισημαίνει ότι “ στην Αιθιοπία ο ξένος είναι ιερός, θεωρείται πρόσωπο σταλμένο από το Θεό. Οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι λησμόνησαν όταν οι ίδιοι ήταν πρόσφυγες και μετανάστες και έγιναν δεκτοί σε όλα τα μέρη του κόσμου, Είναι πρόκληση για τους χριστιανούς να ξαναβρούν τις ρίζες τους και να κερδίσουν την ανθρωπιστική πρόσκληση.
Δεν είναι εύκολο να είσαι χριστιανός στην Ευρώπη του σήμερα ! Μόνο ο Πάπας δέχθηκε πρόσφυγες και μάλιστα μουσουλμάνους και προσευχήθηκε στη Λαμπεντούζα για όλους τους νεκρούς. Κανείς πολιτικός ηγέτης δεν είχε το κουράγιο. Ο Πάπας μας θύμισε ότι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι, όχι εμπόρευμα “

Πληροφόρηση και φωτογραφία από το σάιτ Avvenire.it


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos