Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ … ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΑΙ !

ΟΙ “ καλές δουλειές” γίνονται σύμφωνα με το γράμμα το νόμου. Ιδιαίτερα αν τυχόν κακομεταχείριση ή θανάτωση του ενοχλητικού ανθρώπου θα στρέψει τα φώτα των διεθνών ΜΜΕ … Αυτό σχολιάζει ο π. Angelo Maffers., στην καθημερινή εφημερίδα της πατρίδα του, στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, όπου επέστρεψε στις αρχές 2019, μετά από 10 χρόνια ως ιεραπόστολος στη Βραζιλία.
Υπηρετώντας στην Επισκοπή του Marana, στην πολιτεία Para, δεν μπόρεσε να μείνει σιωπηλός όταν διαπίστωσε ότι τοπικός γαιοκτήμονας ( με ιταλικής καταγωγής επώνυμο…) είχε αρπάξει τη γη φτωχών χωρικών, για να επεκτείνει το τεράστιο κτήμα του. Ο π. Angelo γνώριζε τον τοπικό Κυβερνήτη, στον οποίο και διαμαρτυρήθηκε προσωπικά. Εκείνος τον άκουσε, διαπίστωσε ότι είχε δίκιο και επέβαλλε, με την αποστολή στρατού, την αποκατάσταση της αδικίας και την επιστροφή της γης στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της . Ο ιερέας ήξερε ότι δε θα του το συγχωρήσουν : θάνατος ή απομάκρυνση ήταν οι πιθανές συνέπειες, αλλά ως ξένο ιερέα δε τους συνέφερε η πρώτη αντίδραση.
Μόλις έληξε η ετήσια βίζα άρχισαν να του ζητούν απίστευτα πιστοποιητικά, με κόστος 250 ευρώ έκαστο. ! Προσπάθησε αρχικά να τα συγκεντρώσει. Όταν όμως του ζητήθηκε να προσκομίσει ποινικό μητρώο.. . από όλες τις πολιτείες της Βραζιλίας( ! ) κατάλαβε ότι δεν υπήρχε ελπίδα ανανέωσης
Ο π. Angelo εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση της χώρας μετά την εκλογή του Προέδρου Μπολσονάρο. Θεωρεί ότι η βία κατά των ανθρώπων και η καταστροφή της φύσης είναι εκτός ελέγχου. Όλα στο βωμό του αλόγιστου κέρδους
Οι φωτιές στην Αμαζονία, εξηγεί, καταστρέφουν δάση επιφανείας 2 γηπέδων ποδοσφαίρου σε ένα λεπτό ! Οι περισσότερες μπαίνουν από ανθρώπους που θέλουν να αναπτύξουν την κτηνοτροφία και την καλλιέργεια σόγιας, αδιαφορώντας για το φυσικό περιβάλλον και για την καταστροφή της γης των μικροκαλλιεργητών, Μακάρι η πρόσφατη Σύνοδος που συγκάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος για την περιοχή αυτή να αφυπνίσει τους πολίτες πριν η καταστροφή γίνει ανεξέλεγκτη.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από το σάιτ της εφημερίδας του Bergamo


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
   

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos