Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ασπασμός σ’ ένα ιερέα 96 ετών

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε χθες ένα 96χρονο ιερομόναχο θρησκευτικό παρόντα στη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Οίκου Αγία Μάρθα.
"Στα 96 μου χρόνια έχω τη χαρά να συνεχίζω να είμαι ιερέας μέχρι το τέλος, τελώ τη Θεία Λειτουργία και ακούω τις ξομολογήσεις των πιστών,, κάνω κατήχηση: δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο". Έτσι, ο ιεραπόστολος του Βίνκεν, ο πατέρας Filippo Grillo, παρουσιάστηκε στον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος τον υποδέχθηκε με μια αγκαλιά χθες Τρίτη το πρωί, στις 5 Νοεμβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Σαν να ήταν η πρώτη μέρα
"Είμαι ιερέας εδώ και εβδομήντα χρόνια, αλλά σαν την πρώτη μέρα", ανέφερε στον Ποντίφικα, με τη ζωντάνια της Νάπολης, της πόλης στην οποία εκτελούσε πάντα την ιερατική διακονία, τόσο στη μοναχική του κοινότητα, υπήρξε επαρχιακός του μοναχικού του τάγματος και ως Επισκοπικός Βικάριος, πριν από 5 χρόνια, για την αφιερωμένη ζωή στην Εκκλησιαστική του Επαρχία. Ο πατέρας Grillo εξακολουθεί να υπηρετεί ως περιστασιακός δικαστής στο περιφερειακό εκκλησιαστικό δικαστήριο της Καμπανίας. Στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας με τον Πάπα Φραγκίσκο ήταν επίσης ο π.Salvatore Farì, ο οποίος διαδέχτηκε τον π. Grillo στην ευθύνη του Επισκοπικού Βικαρίου για την αφιερωμένη ζωή στη Νάπολη.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos