Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σύντομες ειδήσεις

1.-Η Εκκλησία διώκεται  σε πάνω από Είκοσι χώρες

Ο Καρδινάλιος του Karachi του Πακιστάν Zoseph Couts ,  λέει: ότι πάνω από 300 εκατομμύρια χριστιανοί διώκονται στο κόσμο. Οι διωγμοί έχουν διάφορες μορφές.

Βίαιες επιθέσεις ‘όπως  από τους Ισλαμιστές του   Isis.

Διάφορες μορφές διακρίσεις.

Ο Καρδινάλιος μας μιλά κύριος  για το Πακιστάν , ένα κράτος με πάνω από 200 εκατομμύρια κατοίκους και όπου οι χριστιανοί  είναι μια μικρή μειονότητα. Όμως πάντα βρήκαμε βοήθεια εκ μέρος της οργάνωσης : βοήθεια στην Εκκλησία που υποφέρει. Οι διωγμοί συνεχίζονται και στη  Bourkina  Fasso    και στη  Sri Lanka

2.-Το Aids θερίζει  παιδιά στο Πακιστάν

900 παιδιά  κάτω των 12 ετών είναι μολυσμένα με τον ιό του Hiv,  στην επαρχία του paschistana del Baluchistan. Πως ήρθε αυτή η εξάπλωση του ιού δεν είναι  γνωστό. Ο  παγκόσμιος οργανισμός υγείας είναι σε επιφυλακή

3.-Οι χριστιανικοί λόγοι για την προστασία του περιβάλλοντος

Με  την ευκαιρία της λήξης της Συνόδου του Αμαζόνα και μετά από σχεδόν 4 χρόνια του Laudato Si, εκδόθηκε ένα νέα βιβλίο από κηρύγματα , διάφορες  επεμβάσεις του Πάπα Φραγκίσκου πάνω  στο περιβάλλον.

Το βιβλίο έχει το τίτλο «Γη η Μητέρα μας» και προλογίζεται από τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στο 1ο κεφάλαιο, αναφέρονται από το   Laudato Si,  πολλά εδάφια όπου γίνεται αναφορά για την ευθύνη που έχουν οι χριστιανοί για την προστασία του περιβάλλοντος.   Χρειάζεται, όπως λέει ο Πάπας, μια εκπαίδευση γι αυτό το σκοπό.

Μετά έχουμε κηρύγματα   του Πάπα σχετικά με το περιβάλλον. Ο Πάπας αναφερόμενος στο βιβλίο της Γένεσης όπου γίνεται αναφορά ότι ο άνθρωπος υποχρεούται να «φυλάξει»    το «δημιούργημα» του Θεού.

Και όλα αυτά από αγάπη για τον Δημιουργό Θεό.

Συνεχίζει και μας λέει, ότι σύμφωνα με τον Πάπα, οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία  Η Δημιουργία είναι έργο του Θεού και όχι δικό τους έργο                 

Π.α.φ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos