Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η κραυγή της γης και των φτωχών περιμένει ν’ ακουστεί

Ένας πολύτιμος τόμος, που συγκεντρώνει τα πρακτικά του διεθνούς Συμποσίου “Laudato si’ – Η φροντίδα του κοινού σπιτιού, μια μεταστροφή στην ανθρώπινη οικολογία”, επικεντρωμένο πάνω στο θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ως μοναδική οδό για να δοθεί ένα μέλλον στον πλανήτη Γη, που έγινε το περασμένο έτος στις 29 Νοεμβρίου μέχρι την1 Δεκεμβρίου, στο San José, στην Costa Rica, και διοργανωμένο από τον Οργανισμό του Βατικανούa Joseph Ratzinger-Benedetto XVI, μαζί με το Καθολικό Πανεπιστήμιο αυτής της κεντροαμερικανικής Χώρας.
Το βιβλίο παρουσίασε ο π. Federico Lombardi και ο Σεβασμιότατος Mario Quirós, αντιστοίχως πρόεδρος και γενικός γραμματέας των δύο θεσμών που το προώθησαν.
Το φρόνιμο είναι καρπός της τεράστιας εργασίας που έκαναν οι 700 συμμετέχοντες στο Συμπόσιο που άκουσαν, συζήτησαν και πρότειναν ιδέες και σχέδια δράσης: ακαδημαϊκοί και καθηγητές σχολείων, πολιτικοί και διαχειριστές, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, ερευνητές και μελετητές και σπουδαστές, ασχολούμενοι με την ποιμαντική και κοινωνικοί λειτουργοί, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη οργανισμών.
Πολλές οι παρεμβάσεις στη συνάντηση που φιλοξένησε ο Fao με σκοπό να προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα της πείνας και της φτώχειας του κόσμου. Μεταξύ των εισηγητών ο Σεβασμιότατος Fernando Chica Arellano, μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας στις οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών για τη διατροφή και τη γεωργία.
 
+N
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos