Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Να βοηθάμε τον κόσμο της θάλασσας να κάνουν γνωστό τον Ιησού Χριστό

Δημοσιεύουμε κατωτέρω, το Μήνυμα που ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος έστειλε με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών της 11ης Διεθνούς Διάσκεψης της International Christian Maritime Association, με αφορμή την πεντηκοστή επέτειο από την ίδρυσή της, η οποία πραγματοποιείται στο Kaohsiung(Ταϊβάν) από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2019, με θέμα «50 χρόνια εργασίας μαζί με τους ναυτικούς, τους αλιείς και τις οικογένειές τους»:

Μήνυμα του Αγίου Πατέρα

Σας απευθύνω έναν χαιρετισμό ειρήνης και σας εύχομαι κάθε καλό, αγαπητοί Εκπρόσωποι της International Christian Maritime Association. Συγκεντρωθήκατε στο Kaohsiung, στην Ταϊβάν, για την 11η Παγκόσμια Διάσκεψη, με αφορμή την Πεντηκοστή επέτειο από την ίδρυση της αξιόλογης Οργάνωσής σας. Αυτή η επέτειος μου προσφέρει την ευκαιρία να σας προτρέψω να συνεχίσετε, με ανανεωμένο το οικουμενικό πνεύμα, το έργο σας για τους λαούς της θάλασσας. Αυτές τις ημέρες συνεδριάσεων και προβληματισμού, εύχομαι να βρείτε πιο αποτελεσματικές μορφές υποστήριξης για τους ναυτικούς, τους αλιείς και τις οικογένειές τους.

Εξακολουθεί να είναι διαχρονική η Αποστολική Παραίνεση Stella maris του 1997, με την οποία ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β΄ περιγράφει τις θεμελιώδεις γραμμές για την ποιμαντική φροντίδα των τόσων πολλών ανθρώπων που εργάζονται στη θάλασσα, των οικογενειών τους, καθώς και εκείνων που ταξιδεύουν στη θάλασσα. Σε αυτό το έγγραφο, ο Προκάτοχός μου καλούσε να εργαστούμε «ώστε ο λαός της θάλασσας να έχει άφθονα τα αναγκαία μέσα για να διάγει μια άγια ζωή» (II § 2). Αυτή την πρόσκληση ανανεώνω και εγώ με τη σειρά μου προς όλους εσάς που εκπροσωπείτε διαφορετικές χριστιανικές παραδόσεις: να μπορείτε να βοηθάτε τον κόσμο της θάλασσας να γνωρίσουν τον Ιησού Χριστό και να ζουν σύμφωνα με τις διδασκαλίες του, με σεβασμό και αμοιβαία αποδοχή.

Σας ενθαρρύνω να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που συχνά μπορεί να αντιμετωπίσετε στην αποστολή σας, προωθώντας με πεποίθηση το οικουμενικό πνεύμα. Σας συνοδεύω με την προσευχή μου και με την ευλογία την οποία επιθυμώ να επικαλεστώ για εσάς, για το έργο σας αυτών των ημερών και για όσους βρίσκονται κάτω από την ποιμαντική φροντίδα σας. Είθε ο Κύριος να σας ευλογεί και, σας παρακαλώ, να προσεύχεστε για μένα.

Σας ευχαριστώ.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos