Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Είναι γνωστό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που μένουν στους δρόμους. Οσο και αν οι εθελοντές προσπαθούν να τους βοηθήσουν, σε κέντρα υποδοχής ή ανάμεσά τους, στους δρόμους, συχνά είναι δύσκολο να αντιληφθούν ότι, ακόμα και εκεί, πολλοί πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της διακίνησης ανθρώπων ( 18/10) η Εκκλησία της Αγγλίας, μέσω της φιλανθρωπικής της οργάνωσης για τους πιο αδύναμους Thw Clewer Initiative, ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο “ Let`s talk” προσπαθώντας να ενημερώσει τους εθελοντές της να καταλαβαίνουν τα σημάδια εκμετάλλευσης και βίας εναντίον ανθρώπων χωρίς μόνιμη διαμονή. Σε κέντρα υποδοχής, σε χώρους σίτισης και σε μέρη που διαμένουν τη νύχτα άνθρωποι μοιράστηκαν χιλιάδες πληροφοριακά έντυπα για να υπενθυμίσουν τα “ σημάδια της σύγχρονης σκλαβιάς “ Το ίδιο έγινε και στο σάιτ της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Πράγματι πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι άτομα σε δυσκολία είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμα από επιτήδειους που θα τους απασχολήσουν σε εργασία χωρίς να τους πληρώσουν, θα τους εκμεταλλευθούν σεξουαλικά ή θα τους κακο - μεταχειρισθούν, ακριβώς επειδή είναι αβοήθητοι. Οι εθελοντές καλούνται να καταλάβουν τι και αν συμβαίνει και να τους βοηθήσουν γιατί “ υπάρχουν μέσα να βοηθηθούν σε όσο δύσκολη θέση και αν βρίσκονται ” όπως εξήγησε μια εθελόντρια στο Νόριτς.

Ο επίτιμος Επίσκοπος του Derby Σ/ότατος Alastair Redfen, που ηγείται της ανωτέρω ανθρωπιστικής οργάνωσης, εξήγησε ότι πολλές φορές οι εθελοντές δε διακρίνουν τα σημάδια περαιτέρω κακομεταχείρισης ήδη ταλαιπωρημένων ατόμων ή δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν,, όταν καταλαβαίνουν ότι κάτι συμβαίνει. Επειδή οι άστεγοι, δυστυχώς αυξάνουν η καμπάνια προσπαθεί να δώσει νέα “κλειδιά” αντιμετώπισης σύγχρονων μορφών σκλαβιάς που συναντούν οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας.

Η οργάνωση έχει ζωή 2 ετών και είναι πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού της χώρας και του Αρχιεπίσκοπου του Canterbury Justin Welby για να βοηθήσουν τις 42 Επισκοπές της Εκκλησίας της Αγγλίας να συμπαρασταθούν σε άστεγους που πέφτουν θύματα περαιτέρω εκμετάλλευσης...Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης βοήθειας αστέγων του Λονδίνου “ The Passage”, το 67% των ανθρωπιστικών οργανώσεων της χώρας έχουν διαπιστώσει ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει υπάρχουν θύματα διακίνησης ή οικονομικής εκμετάλλευσης.


Πληροφόρηση και φωτογραφία από L Osservatore Romano 20-21 / 10


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos