Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σύντομες ειδήσεις

1.-Η προσευχή είναι η αναπνοή της Εκκλησίας

Σε ένα ανέκδοτο κείμενο, το οποίο δημοσιεύεται από την ιταλική εφημερίδα avvenire, υπάρχει αυτό το κείμενο του Πάπα Φραγκίσκου:
Το βάφτισμα είναι η αρχή της νέας ζωής. Και θέλει να πει «νέα»;
Δεν είναι σαν να αλλάζω δουλειά και να πηγαίνω σε άλλη πόλη και να λέω: άλλαξα ζωή. Στη ζωή πολλά αλλάζουν που όμως δεν είναι σαν εκείνο που συμβαίνει με το βάφτισμα. Η νέα ζωή που μιλά ο Άγιος Παύλος δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι το ανθρώπινο. Η «νέα» ζωή είναι ζωή ένωσης με το θεό Πατέρα. Ζωή σε κοινωνία με το Θεό Πατέρα. Συμμετοχή στην αγάπη του Πατέρα του Υιού και το Γα. Πνεύματος. Πάντα θα ψάχνουμε να βρούμε εικόνες σύγκρισης. Ο Ιησούς λέει: Αυτή είναι η αιώνια ζωή: να γνωρίζουμε Εσένα Πατέρα Άγιε, τον μόνο και μοναδικό Θεό. Και στην Αγία Γραφή η έκφραση Γνωρίζω σημαίνει ΑΓΑΠΩ.
Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν πολλές ενέργειες από τα διάφορα μέλη. Και θα έλεγα ότι η προσευχή είναι η αναπνοή
Σίγουρα δεν συνειδητοποιούμε ότι αναπνέουμε αλλά η αναπνοή είναι απαραίτητη
Έτσι και η προσευχή είναι απαραίτητη στη χριστιανική ζωή! 

2.-Στην Εκκλησία της Αμαζονίας χρειάζεται να δοκιμαστούν νέοι τρόποι Ιεραποστολής.

Οι Ιερείς από μόνοι τους δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν . Χρειάζονται περισσότεροι «στρατευμένοι» λαϊκοί για την Ιεραποστολή. Οι Ιερείς οφείλουν να μορφωθούν στην «συνοδικότητα» . Οφείλουν να είναι Άγιοι. Οι νέοι πρέπει να έχουν πρότυπα να μιμηθούν,
Να δοθεί δυνατότητα σε ηλικιωμένους και δοκιμασμένους πιστούς να μπορούν να τελούν τη λειτουργία. Να δοθεί περισσότερη έμφαση στους μόνιμους διακόνους.  Να τονισθεί επίσης πως αν υπάρχουν ιθαγενείς στην Αμαζονία, αυτό οφείλεται στους αγώνες της Εκκλησίας.

3.- Το Τελικό κείμενο της Συνόδου του Αμαζόνιου

Με την παρουσία του Πάπα, και 184 συνοδικών Πατέρων, έγινε από τον Καρδινάλιο Claudio Humes, Αρχ/πος Σαο Πάολο, πρόεδρου της Συνόδου των Επισκόπων της Ν. Αμερικής (Repam) η παρουσίαση του τελικού κειμένου της Συνόδου του Αμαζόνα.
Η συγκέντρωση έγινε με την απαγγελία στην αρχή της 3ης ώρας και μετά πήρε το λόγο ο Αρχ/πος Miguel Cabrezos Vidarte, Επίσκοπος του Truzilo και γενικός γραμματέας της Celam (Σύνοδος Επισκόπων Νοτίου Αμερικής)
Τόνισε πως οφείλουμε να θυμηθούμε τον ύμνο προς την πλάση του Αγίου Φραγκίσκου. Με άλλα λόγια οφείλουμε να σεβασθούμε τη δημιουργία.
Γνωριμία, αναγνώριση και απόδοση είναι το καθήκον μας απέναντι στους κατοίκους του Αμαζόνα!
Η συνεδρίαση έκλεισε με την εισήγηση ενός ειδικού για την κλιματική αλλαγή.

4.- Όχι στην υποκρισία μπροστά στο Θεό.

Ο Θεός δεν ανέχεται την υποκρισία. Για να θεραπευθούμε από αυτή την «πνευματική» αρρώστια οφείλουμε να αναγνωρίσουμε μπροστά στο Θεό ότι είμαστε υποκριτές!!! Αυτό είπε ο Πάπας στην κατήχησή του με την ευκαιρία της Ευαγγελική περικοπής που διηγείται το κάλεσμα του Ιησού σε γεύμα από ένα Φαρισαίο ο οποίος κατηγορεί τον Ιησού ότι δεν έκαμε τους τυπικούς καθαρισμούς στην αρχή!  Ο Ιησούς ονομάζει του Φαρισαίους «τάφοι που φαίνεσθε όμορφοι αλλά μέσα είστε σαπίλα και δυσοσμία». Το φάρμακο γι αυτή τη θεραπεία είναι η συνειδητοποίηση ότι είμαστε αμαρτωλοί!!!
  

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos