Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝ – ΙΝΔΙΑΣ

Την περασμένη βδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος της Λαχόρης του Πακιστάν. Σεβασμιότατος Sebastian Shaw τέλεσε θεία λειτουργία στην ανάμνηση της συνάντησης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης με το Σουλτάνο της Αιγύπτου Al-Kamil. 800 χρόνια πριν. Αυτό του έδωσε την αφορμή να αναφερθεί στις «πυρηνικές δυνάμεις» δηλ. της χώρας του και της Ινδίας, που εξακολουθούν να συγκρούονται για τον έλεγχο του Κασμίρ και να κάνει έκκληση για ειρήνη
« Τα πυρηνικά όπλα δεν είναι απαραίτητα ούτε θα χρησιμοποιηθούν αν οι ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο παραμείνουν σταθεροί στην οικοδόμηση της ειρήνης» Συνέχισε με έκκληση στους ηγέτες Ινδίας και Πακιστάν « να επιλέξουν την οδό του διαλόγου, να διατηρήσουν την ειρήνη και να σώσουν την ανθρωπότητα » και θύμισε ότι « ο Φραγκίσκος και ο σουλτάνος, 800 χρόνια πριν μας έδειξαν το δρόμο του διαλόγου.
Τα ίδιο έκαναν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο μεγάλος Ιμάμης των Η.Α.Ε. τον περασμένο Φεβρουάριο, υπογράφοντας το Ντοκουμέντο για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη»
Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τη διεθνή κοινότητα και την Ευρώπη, όπου την 4η Οκτωβρίου κτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών «για την ειρήνη» ζήτησε να γίνει το ίδιο σε όλες τις εκκλησίες του Πακιστάν και οι χριστιανοί να προσευχηθούν γι αυτό το σκοπό.
Πριν τη τέλεση της θείας λειτουργίας, που ετοιμάσθηκε από την κοινότητα των πατέρων Καππουκίνων της χώρας, κλήρος και λαός άναψαν «κεριά ειρήνης» και δεσμεύθηκαν να εργαστούν για μια αρμονική κοινωνία και μια πνευματικότητα διαλόγου, επειδή, όπως είπε ο καππουκίνος π. Clarens Hayat « ο διάλογος έχει την εξουσία να οικοδομεί την ειρήνη» 

Φωτογραφία και πληροφορίες από ειδησεογραφικό πρακτορείο Asianews.it
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos