Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το ευαγγέλιο πρέπει να εγκλιματιστεί

O Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τους αυτόχθονες που συμμετείχαν στη Σύνοδο για τον Αμαζόνιο που διεξάγονται αυτές τις μέρες στη Ρώμη, όπως επίσης και σε άλλες πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα στη Ρώμη στις μέρες αυτές, συνοδευόμενες από τον Monsignor Roque Paloschi, Ο Αρχιεπίσκοπος του Porto Velho και ο Καρδινάλιος Claudio Hummes.

"Η συνάντηση, σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, ξεκίνησε με μια σύντομη - ομιλία με δύο φωνές, που διαβάζονταν από γυναίκα και άνδρα, εκπροσώπους αυτοχθόνων λαών, οι οποίοι μέσω αυτών εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους Άγιο Πατέρα για τη σύγκληση της Συνόδου και ζήτησαν βοήθεια για να υλοποιήσουν την επιθυμία τους να εξασφαλίσουν μια ειρηνική και ευτυχισμένη ζωή στους λαούς τους, φροντίζοντας τη γη τους, προστατεύοντας τα νερά τους, ώστε οι απόγονοί τους να μπορούν να τα απολαύσουν.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στους παρόντες, τονίζοντας πως το Ευαγγέλιο είναι σαν σπόρο, που πέφτει στη γη που φυτρώνει και μεγαλώνει με τα χαρακτηριστικά αυτής της γης. Όσον αφορά την περιοχή του Αμαζονίου, ο Άγιος Πατέρας σημείωσε τους κινδύνους των νέων μορφών αποικισμού. Τέλος, αναφερόμενος στην προέλευση του Χριστιανισμού, που γεννήθηκε στον Εβραϊκό κόσμο και αναπτύχθηκε στον ελληνο-λατινικό κόσμο και έφτασε έπειτα σε άλλα εδάφη, όπως οι Σλαβικές, Ανατολικές, Αμερικανικές, ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι το Ευαγγέλιο πρέπει να εγκλιματίζεται στο χώρο όπου διδάσκεται με σκοπό οι άνθρωποι να λαμβάνουν την αγγελία του Ιησού με τη δική τους κουλτούρα».

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos