Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ : ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η επίθεση των τουρκικών δυνάμεων κατά των Κούρδων, στη Συρία, επανέφερε στο προσκήνιο τον αποδυναμωμένο ISIS. Πολλοί μαχητές του, που κρατούνταν σε στρατόπεδα Κούρδων, ενδέχεται να απελευθερωθούν, μετά την καταστροφή των χώρων κράτησής τους. Αυτό το ενδεχόμενο έχει αυξήσει τους φόβους των χριστιανών στο γειτονικό Ιράκ που δε θέλουν να ξαναζήσουν αυτή τη φρικτή εμπειρία. Όπως λοιπόν ο χαλδαίος Αρχιεπίσκοπος του Erbil επισήμανε τον κίνδυνο νέας εξόδου προσφύγων από τις περιοχές που το Ι.Κ έλεγχε το 2014 έτσι και ο Σεβασμιότατος Yaldo, «δεξί χέρι» του Πατριάρχη Sako τονίζει :
« Προς το παρόν η κατάσταση ελέγχεται. Όμως οι εξελίξεις είναι αμφίβολες ακόμα και σε μας τα πράγματα δεν είναι ειρηνικά, όπως έδειξαν πρόσφατες διαδηλώσεις στη Βαγδάτη και άλλες περιοχές. Πρέπει να επέμβει η διεθνής κοινότητα. Ιδιαίτερα ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να πιέσουν την Αγκυρα. Στο τέλος πάλι ο άμαχος πληθυσμός, σε Συρία και Ιράκ θα πληρώσει τις συνέπειες. Χθες μιλήσαμε με τον Χαλδαίο Επίσκοπο Χαλεππίου τον Antoine Audo. Περιέγραψε μια κατάσταση σε μεγάλη σύγχιση. Γι αυτό ο Πατριάρχης μας έκανε έκκληση σε όλες τις εκκλησίες των Χαλδαίων, ανά τον κόσμο, να προσευχηθούν μια εβδομάδα για την ειρήνη σε Συρία και Ιράκ »
Η «πηγή ειρήνης» όπως αποκαλεί ο Τούρκος Πρόεδρος την επιχείρηση κατά των Κούρδων της Συρίας, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ειρήνη και στο Ιράκ και θα έχει ως αποτέλεσμα, αν δε σταματήσει σύντομα, μια νέα ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή. Την οποία, αν συμβεί, θα ζήσουμε και εμείς, με ακόμα περισσότερες αφίξεις απελπισμένων προσφύγων στα νησιά μας…

Πληροφόρηση και φωτογραφία Σ/όταου Yaldo από Asia News.it


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

   

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos