Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΠΙΟ “ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ” ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με την ευκαιρία της Συνόδου για την Αμαζονία έγινε γνωστή και η Επισκοπή Sao Gabriel da Cachoeira στο κρατίδιο Amazonas της Βραζιλίας, στα σύνορα με Κολομβία και Βενεζουέλα. Εχει έκταση 290 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, όσο περίπου η Ιταλία, καλύπτεται από δάση και κατοικείται από 100.000 αυτόχθονους, που ανήκουν σε 23 διαφορετικές φυλές,. Παρά τις τεράστιες αποστάσεις το 98% των κατοίκων έχουν βαπτισθεί.
Ο ευαγγελισμός άρχισε από τους Σαλεσιανούς μοναχούς, το 1905. πλέον υπάρxει και τοπικό ιερατείο, όπως ο πρώτος αυτόχθων ιερέας, από τη φυλή των Baniwa, π. Geraldo, που δήλωσε στο πρακτορείο SIR ότι η προέλευσή του από την περιοχή κάνει πιο αποτελεσματικό το ποιμαντικό του έργο, γιατί καταλαβαίνει την κουλτούρα και τις αξίες των ντόπιων και τις εμπλουτίζει σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία.
Ο Επίσκοπος της περιοχής, dom Edson Taschetto Darmian, είναι αισιόδοξος για την εξέλιξη της Συνόδου, εξαιτίας της, προετοιμασίας που έγινε στη Βραζιλία, η οποία ήταν άνευ προηγουμένου, σε επίπεδο εμπλεκομένων ανθρώπων: 87.000 συμμετείχαν με παρεμβάσεις, 22.000 έλαβαν μέρος σε συνελεύσεις, οι μισές από τις 390 φυλές της χώρας εμπλέχθηκαν.
Αναφέρει ότι είναι αδύνατο σε τρίτους να καταλάβουν τις αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν, ώστε οι κοινότητες να έχουν ιερέα κάθε 4 μήνες, εξηγεί ότι οι ίδιοι οι αυτόχθονες οργανώθηκαν καλύτερα με τη βοήθεια της Εκκλησίας και βρίσκει πραγματιστική την πρόταση χειροτονίας εγγάμων ηλικιωμένων αυτοχθόνων, αποδεδειγμένης πίστης, για να οδηγούν, ως ποιμένες, τις διάσπαρτες τοπικές κοινότητες.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από ειδησεογραφικό πρακτορείο SIR


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos