Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

“Δεν πρόκειται μόνο για Μετανάστες”

105η Παγκόσμια ημέρα του Πρόσφυγα και Μετανάστη για την Καθολική Εκκλησία η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη θεία λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, η οποία είχε κατακλυσθεί από χιλιάδες πιστούς, διαφορετικών εθνικών προελεύσεων : πολλοί φορούσαν παραδοσιακά ρούχα και έψελναν ύμνους και προσευχές σε διάφορες γλώσσες
 “ Η αγάπη προς το πλησίον σημαίνει όλοι να αισθανόμαστε κοντά στον άλλο και να μην υπάρχουν εγκαταλειμμένοι άνθρωποι στους δρόμους μας “, τόνισε ο Φραγκίσκος Στο μήνυμα της φετινής ημέρας ο Πάπας επανέλαβε πολλές φορές ότι “ Δεν πρόκειται μόνο για Μετανάστες “, γιατί ο κοινωνικός αποκλεισμός αφορά πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και τους κατοίκους εγκαταλειμμένων περιφερειών του κόσμου που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Υπάρχουν τόσες αδικίες που οδηγούν στην απόλαυση αγαθών από λίγους. Αλλοίμονο σε αυτούς που σκέπτονται μόνο τους εαυτούς τους και δεν σκέπτονται όσους έχουν ανάγκη...Ως χριστιανοί οφείλουμε να αντιδράσουμε… Να αγαπάς σημαίνει να εργάζεσαι για ένα καλύτερο κόσμο … Αφιερώνουμε στην προστασία της Παναγίας τους κατοίκους όλων των περιφερειών του Κόσμου... ήταν κύρια σημεία του κηρύγματος του Ποντίφικα.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε ένα γλυπτό που τοποθετήθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, με πρωτοβουλία του π. Czerny (υπογραμματέα στον τομέα Μεταναστών του Οργανισμού της Αγίας Εδρας για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη και, προσεχώς, Καρδιναλίου ) Εχει τον τίτλο “Αδαείς Αγγελοι “ και κατασκευάσθηκε, από χαλκό και άργυλλο, από τον Kαναδό γλύπτη Timothy Schmalz. Αναπαριστά πρόσφυγες διαφορετικών πολιτισμών σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Φωτογραφίες και στοιχεία από Vatican News
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

   

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos