Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Πέτρινα τείχη

Στη μνήμη της μητέρας και του σοβαρά τραυματισμένου νεογέννητου μωρού της που χάθηκαν στη Μόρια, χθες, 29/9 ημέρα αφιερωμένη, από την καθολική Εκκλησία. στον Πρόσφυγα και το Μετανάστη...

Δ.Λ

του Παντελή Μπουκάλα

Μια φορά κι έναν καιρό τα τείχη ήταν πέτρινα. Τα ύψωναν οι άνθρωποι για να προστατευτούν από τους εχθρούς τους. Τώρα, και πέτρες να χρησιμοποιηθούν, τη δουλειά θα την κάνει το μπετόν αρμέ – κυρίως δε τα ηλεκτροφόρα σύρματα, οι νάρκες, οι υπερτεχνολογικές παγίδες. Αλλά ποιοι είναι σήμερα οι εχθροί, ποιοι απειλούν τις ΗΠΑ..λ.χ., την Ουγγαρία ή την Ελλάδα; Μα οι «εισβολείς», όπως είπε προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης (των τηλεεμφανίσεών του) Αδωνις Γεωργιάδης. Ο όρος που χρησιμοποίησε είναι ο αγαπημένος των όπου γης σαλβινιστών-ορμπανιστών-τραμπιστών.

Ο παλιός συμμαχητής του υπουργού πάντως, ο Κυρ. Βελόπουλος, προτιμά τον επαυξημένο όρο «λαθροεισβολείς» για τους αφικνούμενους «τζιχαντιστές, βιαστές και παιδεραστές». Και προτείνει τη λύση «εκτοπισμός στα ξερονήσια», με την οποία συμφωνεί (ουδεμία έκπληξη πια) ο πεφωτισμένος κ. Γιώργος Κύρτσος. Είναι μάλιστα συγκινητικό το γεγονός ότι ο εκ των πραγμάτων κοινοβουλευτικός διάδοχος του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, παρότι βουλευτής και επισημότατος αρχηγός κόμματος πια, άρα συχνός καλεσμένος στα κανάλια, συνεχίζει να δαπανά τις οικονομίες του για να αγοράζει μπόλικο τηλεοπτικό χρόνο προς διαφώτιση ημών των ραθυμούντων. Και εμπορεύεται από κει, με άνεση χρόνου, παραφαρμακευτικά σκευάσματα (το όνομά τους έχει πάντα ένα ωραίο καταληκτικό νι, σαν τεκμήριο ελληνικότητας), «ειλατήρια» (μα ναι) του Χριστού, χειρόγραφα του Αδάμ και του Δευκαλίωνα (ακόμα τα ψάχνει σε παλαιοβιβλιοπωλεία) και σενάρια ακραίας σωβινιστικής και ισλαμοφαγικής φαντασίας.

Ολοι οι αυτοθαυμαζόμενοι εκπρόσωποι και φρουροί του δυτικού πολιτισμού πρεσβεύουν τη θεωρία της αντικατάστασης. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, είτε την πόρτα της Ευρώπης κουτoυλούν είτε των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι πιόνια (μίσθαρνα ή εν αγνοία τους) σ’ ένα εωσφορικό σχέδιο: Ερχονται μαζικά στη Δύση, τάχα σαν αγέλη απειλούμενων προβάτων, ώστε, γεννοβολώντας απεριορίστως, να αντικαταστήσουν τους κυρίαρχους λευκούς, να τους πάρουν την εξουσία. Σταδιακά, ύπουλα ή εξ εφόδου.

Ειδικά για την Ελλάδα, όσοι ποθούν τον διαμελισμό της (σιωνιστές, ισλαμιστές, παπικοί, γιογκιστές, πιλατιστές) σκαρφίστηκαν όπως ξέρουμε το σχέδιο «Φαιδώρα», που ακούγεται φαιδρό αλλά δεν είναι. Είναι φαιδρότατο. Τάχα «δομές φιλοξενίας» τα ισλαμοστρατόπεδα που γέμισαν την Αττική, με στρατηγικά κέντρα τους τις καταλήψεις στο αθηναϊκό κέντρο. Ευτυχώς αυξήθηκαν τα θαύματα εσχάτως, αλλιώς μαύρο φίδι που θα μας έτρωγε.

- το κείμενο του Π. Μπουκάλα είναι από την Καθημερινή (25.9.2019)

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos