Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΚΑΡΔΙΙΝΑΛΙΟΣ KRAJEWSKI ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΤΖΙΑ

105η Παγκόσμια ημέρα του Πρόσφυγα και Μετανάστη για την Καθολική Εκκλησία η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ο υπεύθυνος φιλανθρωπίας του Πάπα Φραγκίσκου, καρδινάλιος Konrad Krajewski, δύο μέρες νωρίτερα, επισκέφθηκε τις “παραγκουπόλεις” μεταναστών εργατών στην περιοχή της Φότζιας στη Ν.Ιταλία
Οπως σε πολλά μέρη της Νότιας Ευρώπης, χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες έχουν αντικαταστήσει τους γηγενείς εργάτες γης. Φυσικά με πολύ χαμηλότερα μεροκάματα, συχνότατα χωρίς ασφάλιση και ...πληρώνοντας και μίσθωμα στους εργοδότες τους για να διαμένουν σε αυτοσχέδιες κατασκευές εντός των χωραφιών Στη συγκεκριμένη περιοχή εργάζονται 6.000 εργάτες από Νιγηρία, Γκάνα, Σενεγάλη, Γκάμπια και, λιγότεροι, από Βουλγαρία και Ρουμανία, μαζεύοντας αγροτικά προ’ι’όντα, κυρίως ντομάτες και ελιές.
Ο παπικός απεσταλμένος, συνοδευόμενος από τους τοπικούς ιεράρχες, εξέφρασε την αλληλεγγύη του Ποντίφικα και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να βοηθήσει όπου είναι δυνατόν να επιλυθούν.

Στοιχεία και φωτογραφία από πρακτορείο Zenit
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos