Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΠΑΠΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ”

Υπήρξε η πρώτη, για τη νέα χιλιετία, (2001) αναγνωρισθείσα από την Αγία Έδρα, ως οργάνωση λαϊκών ποντιφικού δικαίου. Ιδρύθηκαν στη Βραζιλία και σύντομα έφθασαν τα 3.000 μέλη, διασκορπισμένοι σε 70 χώρες. Η ενδυμασία τους θυμίζει … Μεσαίωνα ( βλ. φωτογραφία) Θεωρήθηκαν εξαρχής υπερσυντηρητικοί, στα όρια της άρνησης της Β Συνόδου του Βατικανού, αλλά πλούσιοι συμπατριώτες τους τούς στήριξαν και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β αποφάσισε να τους αναθέσει τη διάδοση του μηνύματος της Παναγίας της Φάτιμα, σε όλο τον κόσμο.
΄Όμως ο Φραγκίσκος, πους γνώριζε από κοντά, λόγω γειτνίασης Αργεντινής – Βραζιλίας, τη δράση τους, ήδη από το 2017 είχε ζητήσει έλεγχο πεπραγμένων. Φήμες έλεγαν ότι ήταν πολύ επηρεασμένοι από τις ιδέες ενός συντηρητικού ευγενή Βραζιλιάνου του Plinio Correa de Oliveira θανόντα το 1995, ο οποίος είχε διαδώσει στην ηγεσία του καθολικού κινήματος την “προφητεία” ότι αιτία της κλιματικής αλλαγής και τη αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα ήταν ...ο διάβολος.
Πρόσφατα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και οδήγησαν τον Ποντίφικα να ζητήσει πλήρη έλεγχο, ορίζοντας ειδικό “Επίτροπο”, για να ελέγξει αν υπάρχει ορθή εφαρμογή της καθολικής διδασκαλίας. έδειχναν ιερωμένους των “Κηρύκων του Ευαγγελίου” να κτυπούν στο κεφάλι παιδιά και εφήβους … για να φύγουν τα δαιμόνια, κατά τη διάρκεια εξορκισμών !
Ο βραζιλιανός Καρδινάλιος Raimundo Damasceno Assis ανέλαβε το καθήκον να ελέγξει την κατάσταση. Καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, ψυχολογικό έλεγχο μελών, σχέσεις κληρικών – ποιμνίου και η οικονομική κατάσταση των “Κηρύκων” θα μπουν στο μικροσκόπιο της Αγίας Έδρας. Εν καιρώ θα μάθουμε αν η κατάσταση εξομαλύνθηκε και η δράση του Κινήματος θα συνεχισθεί εντός “κανονικότητας”...

Φωτογραφία και στοιχεία από VaticanNews και ιταλική εφημερίδα il Messaggero
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos