Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Θεός είναι κοντά σε εκείνους που φέρνουν το σταυρό με θάρρος

Τηλεγράφημα του Πάπα Φραγκίσκου, υπογεγραμμένο από τον Γραμματέας της Αγίας Έδρας καρδινάλιο Pietro Parolin, στάλθηκε στους συμμετέχοντες στο εθνικό προσκύνημα στο Lourdes, υπό την ηγεσία του εθνικού Εκκλησιαστικού Παραστέτη,Σεβασμιοτάτου Luigi Bressan

Ο Πάπας Φραγκίσκος, θυμίζοντας την παρουσία παιδιών με αναπηρίες, "συγκεντρωμένα γύρω από τη Θεοτόκο" που προέρχονται από την Παλαιστίνη, τους καλεί να νιώσουν ότι "ο Κύριος είναι κοντά και αλληλέγγυος με όσους φέρνουν καθημερινό το σταυρό τους με θάρρος και επιμονή". Ο Πάπας απευθύνει το θερμό χαιρετισμό του στους προσκυνητές και ελπίζει ότι η σημαντική εμπειρία της αδελφικής προσευχής και φιλανθρωπίας θα βοηθήσει τον καθένα να αναγνωρίσει τον Ιησού, τον πονεμένο και ένδοξο παρόντα στους φτωχούς και άρρωστους αδελφούς και αδελφές». Ο Πάπας διαβεβαιώνει την ιδιαίτερη μνήμη στην προσευχή του και ότι κάτω από το μητρικό βλέμμα της Μαρίας οι γενναιόδωρες προθέσεις μιας ένθερμης ευαγγελικής μαρτυρίας θα ανανεωθούν. Τέλος, η αποστολική ευλογία απευθύνεται σε ιερείς, προσκυνητές και, ιδιαίτερα, στους ασθενείς που είναι παρόντες στη Λούρδη.

Ο Ιησούς μας ζητάει να έχουμε μια ελεύθερη καρδιά
Ο Σεβασμιότατος Bressan, ο οποίος προϊστατο στην τέλεση της Θείας Λειτουργία για την έναρξη του προσκυνήματος στο Ναό της Αγίας Βερναρδέτης, κάλεσε στην ομιλία του, τους ασθενείς, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρίες να αισθάνεται σαν στο σπίτι τους. " Εσείς δεν είστε βάρος - είπε - αλλά συνεισφορά για τον καθένα μας". Σηματοδοτώντας ότι ο "Ιησούς μας ζητά να έχουμε μια ελεύθερη καρδιά" και όχι μια «αυτάρκη» καρδιά, ο Επίσκοπος ανάφερε ότι ο υλικός πλούτος που «μπορεί να δημιουργήσει ψευδαίσθηση, είναι ένα επικίνδυνο μέσο». Μια πρόσκληση που διαχέεται σ’ αυτό το Θεομητορικό Προσκύνημα είναι: "μακάριοι είναι οι φτωχοί". "Γνωρίζουμε ότι οι χαρές αυτού του κόσμου είναι περιορισμένες, ενώ αυτές που προέρχονται από τον Ουρανό είναι πολλές και θα διαρκέσουν για πάντα", πρόσθεσε ο επίσκοπος Bressan. Για την περίσταση, η λειψανοθήκη του Αγίου Βερναρδέτης εκτέθηκε μπροστά στην Άγια Τράπεζα, που περιείχε ένα απότμημα του ήπατος της Αγίας. Τέλος, ο Επίσκοπος της απευθύνθηκε: «Η Βερναρδέτη και ζήτησε να ικετεύει τον Κύριο για να απελευθερωθούμε από όλη την υπερηφάνεια και τον εγωισμό μας».

Στο Λούρδη 2.500 προσκυνητές
Πριν από τη Θεία Λειτουργία, οι προσκυνητές είχαν δει μερικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν από τη νεολαία της Δημόσιας υπηρεσίας για να προβληματιστούν μαζί για το θέμα της ποιμαντικής χρονιάς του Ιερού Προσκυνήματγος. 2.500 προσκυνητές έφθασαν προχθες το απόγευμα στη Λούρδη για να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του εθνικού προσκυνήματος: έντεκα τμήματα, από τη βόρεια και τη νότια Ιταλία. Και από την Καλαβρία έφτασε το τελευταίο τρένο με περίπου 450 εθελοντές και άρρωστους στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λούρδης.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos