Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΟΗΕ : ΒΡΑΒΕΙΟ NANSEN 2019 ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Pin It

ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΟΗΕ : ΒΡΑΒΕΙΟ NANSEN 2019
ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Εχουμε ήδη αναφερθεί στους “ανθρωπιστικούς διαδρόμους “, συνεργασία της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, της Ενωσης Ευαγγελικών Εκκλησιών, της “Tavola Valdese” ( τοπικής Προτεσταντικής Εκκλησίας ) και της Κάριτας Ιταλίας, για να προσφέρουν ασφαλές πέρασμα σε ανθρώπους που διώκονται στη χώρα τους προς την Ιταλία. Από το Φεβρουάριο 2016 περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έφθασαν ασφαλείς στη χώρα και εντάχθηκαν σε προγράμματα ενσωμάτωσης στην ιταλική κοινωνία, σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Την 25-9-2019 , στη Ρώμη, η ΄Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βράβευσε με το ανώτερο βραβείο της την πρωτοβουλία αυτή, Συνέπεσε μάλιστα η απονομή με την άφιξη 91 Σύρων προσφύγων από το Λίβανο, στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο..
Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα Ερυθραίαυς, Νοτιο – Σουδανούς και Σομαλούς πρόσφυγες, που έχουν καταφύγει στην Αιθιοπία, να βρουν ασφαλή δίοδο προς την Ευρώπη.
Αυτήν την περίοδο γίνεται, για πρώτη φορά, διεκπεραίωση των αναγκαίων εγγράφων για αναχώρηση Ερυθραίου πρόσφυγα από την Ελλάδα προς την Ιταλία, μέσω αυτής της διαδικασίας. Από ελληνικής πλευράς έχει αναλάβει να βοηθήσει τον Ερυθραίο πατέρα που θα ενωθεί με την οικογένειά του στη Νότια Ιταλία, η Κοινότητα “ Πάπας Ιωάννης 23ος”.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από VaticanNews
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos