Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Γαλλίας Εμμανουήλ: «Οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη»
Pin It

Γαλλίας Εμμανουήλ: «Οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη»

Συνήλθε σήμερα το πρωί στην τακτική συνεδρία του το Διοικητικό Σώμα του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας, Προεδρεύων του οποίου είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Γαλλίας, η συνάντηση έγινε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και συζητήθηκαν πέρα από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, η κοινή τοποθέτηση σε θέματα βιοηθικής. Συζήτησαν κοινές δράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης την οργάνωση της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Ο θεσμός της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών καθιερώθηκε το 1908 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, στη συνεδρίαση συζήτησαν θέματα περαιτέρω συνεργασίας στην εκπροσώπηση του Χριστιανισμού στη Γαλλία, μια χώρα με πλήρη διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας, σε όλα τα επίπεδα, όπου ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους (laïcité) είναι υψίστης σημασίας για τους γάλλους πολίτες.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας δήλωσε ικανοποιημένος με την πορεία του Συμβουλίου και πρότεινε την καλύτερη οργάνωση των κοινών δράσεων με βελτιώσεις στην επικοινωνία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη και αυτό από την πλευρά μας μπορούμε να το επιτύχουμε όταν παρουσιαζόμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι ως Χριστιανοί, όχι όταν επιτρέπουμε άλλους παράγοντες να μας απομακρύνουν και να μας αποδιοργανώνουν».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε επίσημο γεύμα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos