Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

TALITHA KUM
10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Έχουμε αναφερθεί ξανά στην εντυπωσιακή προσπάθεια της Ένωσης
των Γενικών Ηγουμένων των γυναικείων καθολικών μοναχικών ταγμάτων να υπερασπιστούν θύματα παράνομης διακίνησης ανθρώπων, μέσα από το Δίκτυο “TALITHA KUM”. Από 21 ως 27 Σεπτεμβρίου θα γίνει Γενική Συνέλευση στη Ρώμη, με αφορμή τα 10 χρόνια του Δικτύου, στην οποία θα λάβουν μέρος 86 εκπρόσωποι από 48 χώρες. Στη διάρκειά της θα γίνουν δεκτές και σε προσωπική ακρόαση από τον Πάπα, στο Βατικανό.
Οι Αδελφές που συμμετέχουν στη δράση του Δικτύου συγκέντρωσαν 10 ιστορίες, ανδρών και γυναικών, που κατάφεραν να σωθούν από σύγχρονες μορφές σκλαβιάς ( καταναγκαστικής εργασίας ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης ) και να αλλάξουν τρόπο ζωής, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη
Στην Ένωση Γενικών Ηγουμένων συμμετέχουν ο Υπεύθυνες 1900 μονών, στις οποίες μονάζουν 450.000 γυναίκες σε 100 περίπου χώρες. Στο Δίκτυο TALITHA KUM διακινδυνεύουν, στην κυριολεξία, τη ζωής τους, για να βοηθήσουν
το πλησίον, Αδελφές από 92 χώρες σε 44 εθνικά Δίκτυα ( 9 στην Αφρική, 11 στην Ασία, 15 στην Αμερική, 7 στην Ευρώπη και 2 στην Ωκεανία )


Φωτογραφία και πληροφορίες από ειδησεογραφικό πρακτορείο Zenit
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos