Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΕ Α. ΤΣΙΠΡΑ (ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ)

Ομολογώ ότι έχει ενδιαφέρον να παρακολουθεί κάποιος τις δημοσιογραφικές αναλύσεις και τα ...χολερικά σχόλια στο τουίτερ του πρώην πρωθυπουργού, για τη συνάντησή του με τον Προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας.
Αυτό που είναι προφανές ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις αμφοτέρων των πλευρών είναι η ταύτιση απόψεων σε κάποια θέματα όπως το προσφυγικό, η αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των λαών και η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας. Επίσης, είναι φανερό ότι υπάρχει αμοιβαία προσωπική συμπάθεια. Τα υπόλοιπα είναι για τους οπαδούς των συνωμοσιών ( γιατί για 4η φορά συνάντηση του άθεου αριστερού με τον ανθέλληνα Πάπα... ) και της ανοησίας ( ποια βοήθεια πρόσφερε ο Πάπας...)
Ως απάντηση προς οπαδούς της δεύτερης κατηγορίας, αντιγράψω το τέλος σχετικού άρθρου του ανταποκριτή της ΑΥΓΗΣ στη Ρώμη, Αργύρη Παναγόπουλου
“Πέρα όμως από τις εγκάρδιες προσωπικές σχέσεις ανάμεσά στους δύο άνδρες έχει δημιουργηθεί μια νέα… χημεία ανάμεσα στην ελληνική αριστερά και τον προοδευτικό και δημοκρατικό καθολικό κόσμο. Πρέπει να σημειωθεί η βοήθεια της διεθνούς Κάριτας, της Κάριτας Ελλάς και του γερμανικού και ελβετικού τμήματος της μεγάλης αυτής καθολικής οργάνωσης αλληλεγγύης, στους πρόσφυγες και μετανάστες, όχι μόνο της Λέσβου και των άλλων νησιών, αλλά και της Αθήνας και του Πειραιά, με τη δραστηριοποίηση εκατοντάδων εθελοντών. Ο καθολικός εθελοντισμός ήρθε πιο κοντά με την ελληνική Αριστερά και τον ακτιβισμό και εθελοντισμό των ελληνικών δομών αλληλεγγύης , που βρήκαν ένα κοινό πεδίο δράσης στο ανθρωπιστικό επίπεδο και στον αγώνα τους κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Η Ελλάδα της αλληλεγγύης αποτέλεσε για τους καθολικούς ένα μεγάλο κοινωνικό και ανθρωπιστικό σχολείο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Καρδινάλιος Κραζέφσκι, άνθρωπος του Πάπα για το φιλανθρωπικό του έργο, μετά την επιστροφή του από τη Λέσβο, το Μάιο 2019, πήγε στο κέντρο της Ρώμης και επανασύνδεσε προσωπικά την ηλεκτρική ενέργεια, σε κατάληψη στο κέντρο της πόλης, που ζούσαν 450 άτομα, οικογένειες με πολλά ανήλικα παιδιά, σπάζοντας προκαταλήψεις και στεγανά με την Αριστερά, για να τροφοδοτήσει την οργή του Σαλβίνι, που τον απείλησε με πρόστιμα και κυρώσεις ”
Ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι ο καθολικός εθελοντισμός έρχεται κοντά σε οποιοδήποτε θέλει να βοηθήσει το πλησίον, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή και θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Επίσης ότι τα τμήματα Κάριτας των ΗΠΑ ( CRS) της Ιταλίας αλλά και άλλων κρατών έχουν επίσης συνδράμει την ελληνική Κάριτας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
   

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos