Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ TAGLIE ΘΑ ΒΑΠΤΙΣΕΙ 450 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος της Μανίλα και πρόεδρος της Διεθνούς Κάριτας, Καρδινάλιος Luis Antonio G. Taglie σε συνεργασία με το Ιδρυμα Tulay ng Kabataan, έχουν προγραμματίσει να δοθεί το μυστήριο του βαπτίσματος σε 450 παιδιά, το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως, στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Τα παιδιά είναι υπό τη φροντίδα του ανωτέρω ιδρύματος, που τα τελευταία 21 χρόνια έχει στηρίξει 55.000 παιδιά, που ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Η πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής θέλει να αποδείξει ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση όσων πιστεύουν ότι πρέπει να δοθούν χρήματα, για τη χορήγηση των μυστηρίων της Εκκλησίας.
Τα Μυστήρια χορηγούνται δωρεάν και όσοι επιθυμούν να τα λάβουν είναι ευπρόσδεκτοι. Πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να τα ζητήσουν, γι αυτό ο Καρδινάλιος L.A.G. Taglie επιθυμεί να ενθαρρύνει τους κατοίκους της χώρας, όσο φτωχοί και αν είναι, να προσέρχονται να λαμβάνουν τα πνευματικά εφόδια της Εκκλησίας.
Το ανωτέρω καθολικό ίδρυμα προσπαθεί να δώσει τη χαμένη αξιοπρέπεια σε ανήλικους αλλά και ενήλικους, που μεγαλώνουν στους δρόμους της μητροπολιτικής περιοχής της Μανίλα, προσφέροντας φαγητό, στέγη και προγράμματα ενσωμάτωσης στην κοινωνία. Κάθε χρόνο οι εθελοντές του υποδέχονται περίπου 1500 παιδιά σε 36 Κέντρα. Ο εκτελεστικός διευθυντής π. Μ. Dauchez και άλλοι 10 ιερείς που εργάζονται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών του δρόμου, θα συλλειτουργήσουν με τον Καρδινάλιο, την 28/9, κατά τη χορήγηση του μυστηρίου του Βαπτίσματος

Πληροφορίες και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos