Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ“ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χιλιάδες διαδηλώσεις, σε όλο τον κόσμο, έγιναν την 20η Σεπτεμβρίου. Διαδηλωτές κυρίως νέοι και αντικείμενο αυτών ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Οι νέοι αγωνιούν για τον κόσμο που θα υποχρεωθούν να ζήσουν και ο Πάπας Φραγκίσκος, γνωστός για την ευαισθησία του στο συγκεκριμένο ζήτημα οργανώνει στη Ρώμη την προσεχή 14η Μαίου 2020 μια Παγκόσμια Συνάντηση για να προτείνει μια “ εκπαιδευτική συμφωνία “ και να προωθήσει μια συμμαχία των κατοίκων της Γης για το ¨Κοινό Σπίτι “ μας, τον πλανήτη που κατοικούμε και πρέπει να σεβόμαστε

Είναι γνωστός ο τρόπος που ο Ποντίφικας προσεγγίζει το περιβάλλον, μέσα από την εγκύκλιιo επιστολή “ Laudato Si” Γι` αυτό θα καλέσει όσους εργάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας, όσους με οποιοδήποτε τρόπο συμμετέχουν στη διαπαιδαγώγηση των νεότερων γενεών ( επομένως και δημόσιους φορείς ) να εργαστούν, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη νεότερη γενιά, για να της προσφέρουν ένα καλύτερο, κλιματικά, μέλλον. Επίσης θα ζητήσει από τους νεότερους να λάβουν μέρος στη Συνάντηση και “ν` αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν καλύτερο κόσμο”

Η Συνάντηση αυτή θα έχει προετοιμασθεί από θεματικά σεμινάρια, σε διάφορα μέρη του κόσμου, που θα οργανωθούν από θεσμούς της Αγίας Εδρας
για την Καθολική Εκπαίδευση και από άλλους επιμορφωτικούς οργανισμούς ( Ποντιφικά Πανεπιστήμια Λατερανού, Γρηγοριανό και Antonianum, καθολικά πανεπιστήμια Ινστιτούτα και Ιδρύματα Lumsa, Sacro Cuore, Sophia, Scholas Occurentes. Gravissimum edycationis...)
Ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει ότι μπορεί, για το μέλλον του πλανήτη που ζούμε, Μήπως να βοηθήσουμε και εμείς όώς μπορούμε ?

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos