Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Εγκαίνια του "Βαμβακάρειου" Γυμνάσιου με το βλέμμα... στο Λύκειο!

Η συγκίνηση, αλλά και η αισιοδοξία για το μέλλον επικράτησαν στην χθεσινή λαμπρή εκδήλωση για τα εγκαίνια του "Βαμβακάρειου" Γυμνασίου, μίας σύγχρονης εκπαιδευτικής μονάδας που εντάχθηκε στη μεγάλη οικογένεια της Λασαλιανής οικογένειας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο μεγάλος δωρητής της δημιουργίας του Γυμνασίου, Βασίλης Βαμβακάρης, γιος του Ρεμπέτη Μάρκου Βαμβκάρη, ο Δομένικος Βαμβακάρης, μέλη των σχολείων του Τάγματος των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολών "Δελασάλ", η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ο Επίσκοπος Καθολικών, κ.κ. Πέτρος Στεφάνου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου Φλαβιανός Αλμπέσκου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου, οι Βουλευτές Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας και Νίκος Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου, Αλίκη Λεονταρίτη, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Μαρκέλα Παραμυθιώτου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Σύρος" του Δήμου, Μαρία Καζαντζάκη, ο εφοπλιστής κ. Κομνηνός, μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Φρερ, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσαν και τα μέλη της Μεγάλης του Μάρκου Σχολής "Εν χορδαίς και οργάνοις", με τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες και χαιρετισμούς από την πρόεδρο Συ.ΛΕ.Α, Σταυρούλα Κανελλοπούλου, από τον fr. Visiteur, Fr. Claude Reinhardt, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, του Επισκόπου Καθολικών, καθώς και του Αρχιερατικού Επισκόπου της Μητρόπολης, των Βουλευτών, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, ενώ ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών σε όλους εκείνους που συνέβαλλαν καθοριστικά στην ανέγερση της σύγχρονης εκπαιδευτικής μονάδας.

Στόχος η ανέγερση και Λυκείου 

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στους παρευρισκομένους η ομιλία του Βασίλη Βαμβακάρη, ο οποίος βοήθησε καθοριστικά στην υλοποίηση του νέου Γυμνασίου.

Ο κ. Βαμβακάρης αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε τόσο εκείνος, όσο και τα αδέρφια του, Δομένικος και Στέλιος, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η οικογένεια, αλλά και στην πολύτιμη συνεισφορά των Φρερ στην δωρεάν μόρφωσή τους.

"Ως ένα μικρό δείγμα της αγάπης που πήραμε από τους Φρερ, είναι η χρηματική μου προσφορά για την ανέγερση αυτού του Γυμνασίου, το οποίο αποτελεί πρότυπη σχολική μονάδα για τα παιδιά της Σύρου", σημείωσε ο βαθύτατα συγκινημένος ο Βασίλης Βαμβακάρης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πατέρα του, Μάρκο, εκφράζοντας παράλληλα την πικρία του για την καθυστερημένη αναγνώρισή του από την πατρίδα του τη Σύρο.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Βαμβακάρης ολοκληρώνοντας την ομιλία του, υποσχέθηκε ότι θα συμβάλει και στη δημιουργία μίας νέας σχολικής υποδομής για τους μαθητές του Λυκείου.

Πηγές:

Κειμένου:Syros today.gr

Foto:  kyclades 24

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos