Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΛΙΝΟΥ ΠΑΠΑ ΜΑΡΤΥΡΟΣ

Εκλέχτηκε από τον Άγιο Πέτρο διάδοχός του ως Επίσκοπος Ρώμης, όπου άσκησε τη διακονία του για έντεκα χρόνια, σύμφωνα με πηγές. Για εκείνον δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Ο Άγιος Ειρηναίος της Λυών, άφησε μία μαρτυρία  για  τους δώδεκα πρώτους Επισκόπους μεταξύ των οποίων και την προσωπικότητα του Λίνου, ταυτίζοντας τον  με το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται ο Άγιος Παύλος στη δεύτερη επιστολή του προς τον Τιμόθεο.

Σύμφωνα με το επίσημο Leber Pontificalis, καταγόταν από την  Τοσκάνη , ενώ από άλλες μεταγενέστερες πηγές , είχε σπουδάσει στη Voltera  και καλέστηκε στη Ρώμη για άλλες  σπουδές. Εκεί συνάντησε τον Απόστολο Πέτρο, από τον οποίο και μεταστράφηκε στο Χριστιανισμό. Στο Λίνο αποδίδονται οι Απόκρυφες πράξεις του Αγίου Πέτρου και Παύλου  και η Διαμάχη με τον Σίμωνα τον Μάγο. Πέθανε  ως μάρτυρας στην εποχή του Δομιτιανού.

 

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos