Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Αγ. Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής Στις 21 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τελεί τη μνήμη του αγίου Απόστολου και Ευαγγελιστή Ματθαίου. Η κλήση του Ματθαίου από τον Ιησού είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική.

Ο Ματθαίος, που είχε και το εβραϊκό όνομα Λεβή, ήταν τελώνης, δηλ. εισπράχτορας των φόρων για λογαριασμό των Ρωμαίων και για τούτο οι συμπατριώτες του τον περιφρονούσαν. Ενώ έκανε τη δουλειά του τον κάλεσε ο Ιησούς. Πρώτα τον κοίταξε καλά και μετά του ζήτησε να τον ακολουθήσει.

Ο Ματθαίος παράτησε ό,τι έκανε και ακολούθησε τον Ιησού. Από τη χαρά του τον προσκάλεσε και στο σπίτι του για ένα γιορτινό τραπέζι. Σίγουρα ήταν ο πιο μορφωμένος από τους άλλους Αποστόλους. Αναφέρεται ως ο συγγραφέας του πρώτου Ευαγγελίου, το οποίο συνέγραψε για χάρη των εβραίων συμπατριωτών του. Αρχικά το έγραψε στα αραμαϊκά και μετά μεταφράστηκε στα ελληνικά. Ακόμα γίνονται πολλές μελέτες για την ιστορία αυτού του σημαντικού μνημείου της πίστης μας. Απ’ αυτό αντλούμε τον λόγο του Θεού.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos