Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι ευχαριστίες της Συρίας στον Πάπα

Από τη Δαμασκό – όπου συγκεντρώθηκε οι οικογένεια των Σαλεσιανών Μοναχών της Συρίας – ο δον Pier Jabloyan μιλά στο Vatican News. Ο διευθυντής του Σαλεσιανού Οίκου του Χαλεπιού διηγείται την πραγματικότητα της χώρας η οποία βρίσκεται ακόμη σε πόλεμο και εκφράζει αισθήματα ευχαριστίας και ελπίδας μετά τη νέα κίνηση εγγύτητας του Πάπα, την ευλογία της εικόνας της Παναγίας της Τεθλιμμένης, παρηγοριά των Συρίων.
«Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, υπάρχουν ωστόσο σπόροι ελπίδας». Έχοντας ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στους νέους, ο δον Pier Jabloyan, διευθυντής του Σαλεσιανού Οίκου του Χαλεπιού, δίνει τη μαρτυρία του μετά από ένα ισχυρό σημάδι, με το οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να δείξει την παρουσία του στην αγαπημένη Συρία και σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ακόμη και στους μη χριστιανούς. Η ευλογία της Παναγίας της Τεθλιμμένης παρηγοριά των Συρίων, χθες, στον Οίκο Santa Marta, συνέπεσε με άλλη μια ημέρα θλίψης για τη χώρα της Μέσης Ανατολής. Μια βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Χαλεπιού, σκότωσε τουλάχιστον 12 άτομα καταστρέφοντας ένα νοσοκομείο, ενώ ξεκίνησαν και πάλι έντονες κυβερνητικές και ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ενάντια των ανταρτών στα βορειοδυτικά και στα νοτιοανατολικά του Idlib, περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Προσευχόμαστε για τους πολιτικούς και υποστηρίζουμε του νέους
Το πλαίσιο είναι ακόμη πολύ δύσκολο, όπως εξηγεί ο Σαλεσιανός ιερέας, μια κατάσταση έλλειψης υπηρεσιών, μέσων μεταφοράς, μιας εξαντλημένης οικονομίας: υπάρχουν όμως, οι νέοι που δίνουν το παράδειγμα με την προσκόλλησή τους στη ζωή, με την αγάπη τους για τη χώρα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά για τους Σαλεσιανούς που εργάζονται ση Συρία στην υπηρεσία των νέων γενεών για την ανοικοδόμηση ενός μέλλοντος ειρήνης και συνύπαρξης. Ο μοναχός μιλά επίσης και για προσευχή υπέρ της διεθνούς πολιτικής η οποία καλείται να ξαναγράψει την τύχη της Συρίας και για την προσευχή της Καθολικής Εκκλησίας για ειρήνη και δικαιοσύνη.

Ο Πάπας ευλογεί χιλιάδες ροδάρια για τους χριστιανούς της Συρίας
Η ενθάρρυνση που φέρνει ο Πάπας Φραγκίσκος, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά με τις χειρονομίες του, ωθεί τους Συρίους – σύμφωνα με τη μαρτυρία του δον Pier Jabloyan – να γίνονται θαρραλέοι μάρτυρες. Ο κόσμος βίωσε την ευλογία της Παναγίας της Τεθλιμμένης και πριν από αυτή, το δώρο των Ροδαρίων και των Βίβλων στην αραβική γλώσσα, ως ένα σπουδαίο σημάδι ελπίδας. Η Μαρίας είναι η εγγύτητα, η παρηγοριά, η σιωπή και η ελπίδα της Ανάστασης: από αυτό τρέφονται σήμερα οι Σύριοι, διηγείται ο δον Pier, και συνεχίζουν να κάνουν έκκληση για ειρήνη και δικαιοσύνη.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos