Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑ

Ο Άγιος Ιανουάριος σε μας είναι ένας άγνωστος Άγιος, αλλά πολύ γνωστός  στους Ιταλούς  και προπαντός στους Ναπολιτάνους, των οποίων είναι ο Άγιος Προστάτης. Η Μητρόπολη της Νεαπόλεως  φημίζεται για το θαύμα του San Genaro, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, στη χάρη του, αλλά και σ' άλλες περιστάσεις. Το περίεργο και ανεξήγητο θαύμα του San Genaro είναι το αίμα του, το οποίο διατηρείται σε δύο φιαλίδια, ένα μικρό κι ένα πιο μεγάλο, σε είδος πλάσματος (σκληρό μαύρο) και το οποίο, σε καθορισμένες ημερομηνίες, μπροστά σε πλή­θος κόσμου, του Αρχιεπισκόπου και του κλήρου, μετά από ειδική τελετή, υγροποιείται και γίνεται νωπό και πολύ κόκ­κινο, που ο Αρχιεπίσκοπος αναταράζει πολλές φορές για να γίνει αντιληπτό από όλους.

Η επιστήμη δεν μπόρεσε να δώσει μέχρι σήμερα εξή­γηση του φαινομένου. Επιβεβαιώνει όμως ότι πρόκειται για πραγματικό αίμα και ότι οι περιπτώσεις της υγροποιήσεως είναι μοναδικές και αντιλέγουν σ1 όλους τους φυσικούς νόμους. Αυτό το φαινόμενο δικαιολογεί το θαυμασμό, συγχρόνως δε και την ευλάβεια του κόσμου, οι οποίοι παρίστανται μάρτυρες και το διαπιστώνουν με τα ίδια τα μάτια τους.

Από ιστορικής πλευράς ελάχιστα είναι γνωστά γ αυ­τόν τον Επίσκοπο μάρτυρα του 4ου αιώνα. Η λειτουργική ακολουθία (Liturgia Horarum) αναφέρει: «Επίσκοπος του Μπενεβέντο (επαρχίας Νεαπόλεως), με άλλους συντρό­φους, κατά το διωγμό του Διοκλητιανού υπέστη το μαρτύριο στη Νεάπολη, όπου τιμάται η μνήμη του πρωτίστως.»

Πηγή: Τ΄ αδέλφια μας οι άγιοι

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos