Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Για την «Ευσπλαχνία» μία νέα αδελφότητα στην Αλβανία

Χθες εγκαινιάστηκε στην Elbasan, στο κέντρο της Αλβανίας, μία νέα έδρα της Ευσπλαχνίας. Ο Σεβασμιότατος Agostinelli έδωσε το στίγμα αυτής της νέας πρωτοβουλίας: “Θέλουμε να είναι ένα σημείο εγγύτητας και πλησιάσματος του λαού."
Η Ευσπλαχνία , από οκτώ αιώνες δρουν για να συνδράμουν τους ευρισκομένους σε ανάγκη και γίνονται όλο και πιο διεθνείς με μία νέα έδρα στην Ανατολική Ευρώπη. Η ελπίδα της νέας Αδελφότητας είναι να αποτελέσουν μια έμπρακτη στήριξη για τη Χώρα αυτή που η πλειονότητα αποτελείται από Μουσουλμάνους.

Η «Ευσπλαχνία» στην Αλβανία
“Είναι η πρώτη έδρα στην Αλβανία και είμαστε πολύ χαρούμενοι» δηλώνει ο Σεβασμιότατος Franco Agostinelli, Εθνικός Συμπρόεδρος της Ευσπλαχνίας στην Ιταλία. Η νέα Αδελφότητα γεννιέται σε μία πόλη που έχει περισσότερους από 140.000 κατοίκους και περίπου 1.000 Καθολικούς Χριστιανούς. “Η ευσπλαχνία – συνεχίζει ο Σεβασμιότατος Agostinelli – θα είναι ένα σημαντικό σημάδι για το λαό, διότι εδώ ο οικουμενισμός είναι ένα γεγονός που συγκεκριμενοποιείται μέσω της κοινωνίας, το διάλογο και τη συνάντηση”.

Οι δραστηριότητες
Είναι πολλές οι παρεμβάσεις που κάνει η «Ευσπλαχνία» σε διάφορες περιοχές του κόσμου, συνεργάζεται έμπρακτα με τις πολιτικές αρχές, τους τοπικούς θεσμούς και άλλες οργανώσεις εθελοντών. Ιδιαίτερα, “οι ανάγκες της Αλβανίας είναι διάφορες – εξηγεί ο Συμπρόεδρος των ίδιων Αδελφοτήτων της Ιταλίας – και προσφέρουν βοήθεια σε αρρώστους, σε μετανάστες ακόμη και σε στιγμές φυσικών καταστροφών.

Το Μήνυμα της «Ευσπλαχνίας»
“Θέλουμε να πούμε σ’ όλο τον κόσμο ότι η αγάπη έχει ανάγκη από άτομα που ανασκουμπώνουν τα μανίκια τους και κάνουν το καθήκον τους φέροντας το μήνυμα της αγάπης που ο Κύριος μας έδωσε», αυτά είπε ο Σεβασμιότατος Agostinelli. Και ο Πάπας Φραγκίσκος με την ευκαιρία της ακρόασης στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στις 14 Ιουνίου 2014, υπογράμμισε το βασικό ρόλο των Αδελφοτήτων της «Ευσπλαχνίας» που βοηθούν όσους βρίσκονται σε ανάγκη , στη δυστυχία προτρέποντάς τις να είναι “παρουσία που συντρέχει”.
“Όλη η υπηρεσία σας αποκτά σημασία και μορφή από τη λέξη «Misericordia», μια λατινική λέξη της οποία η ετυμολογική έννοια είναι: “miseris-cor-dare", “δώσε την καρδιά στους φτωχούς”, σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη”


  

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos