Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝΙΑ  ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...

Οι φωτιές εξακολουθούν να καταστρέφουν την περιοχή αλλά τα φώτα των ΜΜΕ έχουν φύγει . Ευτυχώς θα επιστρέψουν, επειδή πλησιάζει η Ειδική Σύνοδος των Επισκόπων για την Αμαζονία, που θα διεξαχθεί στο Βατικανό από 6 ως 27 Οκτωβρίου 2019. Σύνοδος που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, εντός και εκτός Καθολικής Εκκλησίας, αφενός λόγω του ενδιαφέροντος του Πάπα για τα θέματα περιβάλλοντος και την προστασία των ιθαγενών πληθυσμών που κατοικούν εκεί αφετέρου λόγω των αντιδράσεων που η σύγκλιση της Συνόδου έχει προκαλέσει : πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες που επιθυμούν το μέγιστο κέρδος δεν ενδιαφέρονται ούτε για την καταστροφή του πνεύμονα οξυγόνου της γης, όπως
έχει χαρακτηρισθεί η περιοχή ούτε φυσικά για τα δικαιώματα των εκεί φτωχών πληθυσμών που κατοικούν από αιώνες. Συντηρητικοί καθολικοί παράγοντες καλούν σε σταυροφορίες προσευχής, κατά τη διάρκεια των εργασιών, επειδή θεωρούν ότι κινδυνεύουν “τα ιερά και τα όσια της Εκκλησίας” (που ο... αιρετικός Πάπας Φραγκίσκος θα καταργήσει !)
Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται, το απόγευμα της 20/9 θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του προγράμματος της Συνόδου “ Αμαζονία Κοινό μας Σπίτι “ και των παράλληλων δραστηριοτήτων που έχουν ετοιμασθεί,.
Θα μιλήσουν ο Ειδικός Γραμματέας της Συνόδου π. M,Czerny ( ένας από τους πρόσφατα αναδειχθέντες Καρδιναλίους ) και ο π. Antonio Soffentini, από την Εκτελεστική Γραμματεία της Συνόδου. Θα παρέμβει, μέσω skype, o καρδινάλιος Pedro Ricardo Barreto Jimeno, Αρχιεπίσκοπος του Huancayo και αντιπρόεδρος του Παναμαζονιακού Δικτύου.
Αναμένεται να γίνουν γνωστές “ οι εκδηλώσεις – κλειδιά”, δράσεις που θα αναπτύξουν Συνοδικοί πατέρες και λαϊκοί υπεύθυνοι με σκοπό να υπάρξει η όσο γίνεται μεγαλύτερη διεθνή ευαισθητοποίηση υπέρ των ανθρώπων αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης τα “στρογγυλά τραπέζια”, οι συζητήσεις και οι πνευματικές συναντήσεις που έχουν κληθεί να οργανώσουν 30 περίπου ηγέτες των αυτοχθόνων πληθυσμών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους για το μέλλον του πλανήτη μας. Με άλλα λόγια μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τις μελλοντικές γενεές, με σεβασμό στο φυσικό πλούτο που κληρονομήσαμε. Τόσο απλά και τόσο … επαναστατικά!
Το επίσημο σάιτ της Συνόδου θα είναι : www.amazonia-casa-comune.org

Πληροφορίες και φωτογραφία από Γραφείο Τύπου Αγίας Έδρας


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos