Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • ΝΕΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΟΜΑΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ
Pin It

ΝΕΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΟΜΑΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ

Καθολική Εκκλησία, αφιερωμένη στον Αγιο Φραγκίσκο Ξαβέριο, εγκαινιάσθηκε την 7-9-2019 στο Salalah. στα δυτικά του Σουλτανάτου του Ομάν. στην Αραβική Χερσόνησο.
Παρόντες στα εγκαίνια ο Αποστολικός Νούντσιος Αρχιεπίσκοπος Francisco Padilla, ο Αποστολικός Βικάριος της περιοχής Επίσκοπος Paul Hinder ( Ελβετός, Καππουκίνος) και ο και ο Διευθυντής του Υπουργείου Θρησκευτικών Θεμάτων του Ομάν κ Ahmed Khamis Masood Al Bahri
Η έκταση παραχωρήθηκε απ το Σουλτάνο Caboos Bin Said, τον οποίο οι καθολικοί εκπρόσωποι ευχαρίστησαν θερμά, όπως και τις κυβερνητικές και τοπικές αρχές για τη βοήθειά τους κατά την κατασκευή του ναού.
Ο ειλικρινής διάλογος καθολικής εκκλησίας με το μη φανατικό Ισλάμ, σε συνέχεια της επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και υπέγραψε μαζί με το Μεγάλο Ιμάμη του Ντουμπάι τη Διακήρυξη για την “Αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων” έχει και συνέχεια. Οχι μόνο πράξεις όπως η συνεργασία για την ανέγερση του ανωτέρω ναού αλλά και με τη Σύσταση Κοινής Επιτροπής, για την εφαρμογή της επιθυμητής “αδελφοσύνης”
Αποτελείται από το Σεβασμιότατο Guixot, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για το Διαθρησκειακό Διάλογο και Πρόεδρο της Επιτροπής, το Σεβασμιότατο Gaid, της κοπτικής εκκλησίας, γραμματέα του Πάπα, τον N.H.A. Hassan, εκπρόσωπο του Ιμάμη, τον M.M.A. Salam πρώην σύμβολο του Ιμάμη και Γραμματέα της Επιτροπής τον M.K. Al Mubarak, πρόεδρο του “Abu Dhabi Culture” και εκπρόσωπο των Η.Α.Ε. το συγγραφέα Saeed Almuhairi και το Σουλτάνο Faisal Al Khalifa Alremeithi γενικό γραμματέα των Γηραιών Μουσουλμάνων. H Επιτροπή έκανε την πρώτη συνάντησή της στο Βατικανό, την 11-9-2019. Κατά τη συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο ο Ποντίφικας του χαρακτήρισε “καλλιτέχνες της αδελφοσύνης” που θα προωθήσουν μια πολιτική “ανοικτής καρδιάς .”
Η Επιτροπή θα προτείνει στον ΟΗΕ τη θεσμοθέτηση “ Μέρας Ανθρώπινης Αδελφοσύνης” (μεταξύ3-5 Φεβρουαρίου), και σκέπτεται να περιλάβει εκπροσώπους και άλλων θρησκειών. Επόμενη συνάντηση την 22-9-2019 στη Νέα Υόρκη. Στο τέλος της πρώτης συνεδρίασης της οι παριστάμενοι προσευχήθηκαν, ο καθένας σύμφωνα με τη θρησκεία του, “ για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου και κάθε πράξης τρομοκρατίας “

Φωτογραφία των μελών της Επιτροπής
Πληροφορίες από καθολικά σάιτ IL SISMOGRAFO και ΖΕΝΙΤ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos