Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Σήμερα  εορτάζει η Εκκλησία ένα από τους πιο γνωστούς και τους πιο σημαντικούς Πατέρες της, τον Αγ. Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας όπου γεννήθηκε το 350 μ.Χ. και εκεί διδάχτηκε από την αγία μητέρα του, την Ανθούσα, τη χριστιανική πίστη. Έζησε ασκητική ζωή στο σπίτι του και ως αναχωρητής. Γύρισε στην πόλη του όπου τον χειροτόνησαν ιερέα και έγινε βοηθός του επισκόπου Αγ. Φλαβιανού.

 

Αναδείχθηκε μεγάλος ρήτορας και κρυφά τον εξέλεξαν ως αρχιεπίσκοπο της Κωνσταντινούπολης. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή για το ποίμνιό του, καθοδηγώντας το με τα κηρύγματά του και το παράδειγμά του. Ίδρυσε μεγάλο αριθμό φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στη πρωτεύουσα, για να ενισχύσει τους ασθενείς και τους απόκληρους. Συνέγραψε πολλά βιβλία ερμηνεύοντας τις Γραφές. Δε δίστασε να αντιταχθεί στους ισχυρούς για την αντιχριστιανική ζωή τους, οι οποίοι και τον εξόρισαν επανειλημμένα. Πέθανε σε εξορία το έτος 407.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos