Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΥΑΚΙΝΘΟΥ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Οι Άγιοι Πρώτος και Υάκινθος ετάφησαν στο κοιμητήριο  της  Bassilla. Το  1845 τα ιερά λείψανά τους βρέθηκαν  σε ένα  θάλαμο που είχε ετοιμάσει  ο Πάπας Δάμασος και στον οποίο είχε τοποθετήσει μια επιτύμβια στήλη που υπενθύμισε πως ο Πρώτος και ο Υάκινθος ήταν αδέλφια μάρτυρες.

Η παράδοση αναφέρεται στη ζωή τους με θρυλικό τρόπο. Αναφέρει ότι ήταν δύο αδελφοί χριστιανοί, δούλοι της Ευγενίας, κόρης του Ρωμαίου Φιλίππου, Κυβερνήτη της Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο. Μετά  τη μεταστροφή της Ευγενίας στο  Χριστιανισμό, παραχώρησε τους δύο νέους στην ευγενή Bassilla, η οποία  με τη σειρά της μεταστράφηκε και αυτή στο Χριστιανισμό με τη διδασκαλία των δύο νέων.

Ο αρραβωνιαστικός της  Bassillaκατηγόρησε τους δύο νέους για τη μεταστροφή της αρραβωνιαστικιάς του και τότε όλοι οδηγήθηκαν στο μαρτύριο.

 

Πέραν από το θρύλο , είναι βέβαιο  ότι η ζωή τους και το μαρτύριο είναι ιστορικά αποδεδειγμένα.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos