Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μαυρίκιος: Παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης.

Ο Ιησουίτης πατέρας Georges Cheung μιλά για τις προσδοκίες, τις προκλήσεις και τα προβλήματα της Εκκλησίας στον Μαυρίκιο αλλά και τις σχέσεις της με της άλλες θρησκείες. Τα κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με τη φτώχεια και το φαινόμενο των ναρκωτικών. Για τον ιερέα, ο Μαυρίκιος μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα στον κόσμο για ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των κατοίκων του.

Xavier Sartre - Πορτ Λούις
Ενώ η επίσκεψη του Πάπα στο Πορτ Λούις μόλις ξεκίνησε, ο πατέρας Cheung μας δείχνει μια εικόνα της πραγματικότητας της τοπικής εκκλησίας και των προβλημάτων που πλήττουν τη χώρα, υπογραμμίζοντας τον πλούτο της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών της κοινωνίας.
Απ. - Υπάρχουν δύο πτυχές: για την Καθολική Εκκλησία είναι μια μεγάλη χαρά, επειδή είναι ο επικεφαλής της Εκκλησίας που έρχεται στη χώρα μας ... είναι λίγο σαν τις επισκέψεις των Αποστόλων, όπως ο Παύλος ... Και για τους άλλους είναι επίσης μια μεγάλη χαρά , επειδή ο λαός του Μαυρίκιου σέβεται τον Πάπα και την εξουσία του.

Τι περιμένετε από αυτή την επίσκεψη;
Απ. - Νομίζω ότι πρέπει να το ζήσουμε ως προσκύνημα, ένα εσωτερικό προσκύνημα. Πρέπει να προετοιμάσουμε τις καρδιές μας, το πνεύμα μας, όπως όταν πηγαίνουμε για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Οι άνθρωποι αναμένουν μια λέξη από τον Πάπα που να ενισχύει την πίστη μας, επειδή έχουμε πολλές δυσκολίες: τη φτώχεια, τα ναρκωτικά ... και είναι αλήθεια πως μερικές φορές νιώθουμε αποθαρρημένοι...
Μπορείτε να αναφερθείτε εκ νέου στις προκλήσεις της Καθολικής Εκκλησίας εδώ στον Μαυρίκιο;
Απ. - Μια μεγάλη πρόκληση είναι το πρόβλημα των ναρκωτικών. Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί που είναι πλήρως υποδουλωμένοι σε αυτά. Εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της φτώχειας διότι έχουμε ακόμη απογόνους των σκλάβων που σήμερα δυσκολεύονται να βρουν τη σωστή τους θέση στην κοινωνία του Μαυρίκιου. Αυτό μπορεί να γίνει πρόβλημα για τις σχέσεις μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων.

Ποιο είναι το μήνυμα που η Εκκλησία και οι Καθολικοί του Μαυρικίου θα ήθελαν να στείλουν στον Άγιο Πατέρα;
Απ. - Νομίζω ότι ο πληθυσμός του Μαυρίκιου μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας. Είναι αλήθεια ότι έχουμε τα προβλήματά μας, αλλά εξακολουθούμε να ξέρουμε πώς να ζούμε λίγο-πολύ ειρηνικά. Δεν είναι εύκολο: είμαστε πάντα στον πειρασμό να κλείσουμε τις πόρτες μας, αλλά νομίζω ότι ο Μαυρίκιος είναι ένας τόπος όπου μπορείτε να ζήσετε ευτυχισμένοι ...

Μετάφραση. Διάκονος Αλέξανδρος Πέρρος
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos