Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ
(παραλειπόμενα)

Το νησί της Μαδαγασκάρης είναι γνωστό σε πολλούς απόφοιτους της Λεοντείου, αλλά και στους Τηνιακούς, από την εκεί παρουσία του αείμνηστου Μαριανού Αδελφού Χρυσόλογου (Βαλλαρή, από την Ξυνάρα ) τη δεκαετία του `70
Ο Αδ. Χρυσόλογος πάντα έλεγε πόσο αγάπησε τους ταλαιπωρημένους ( από την ελονοσία, εκείνη την εποχή ) κατοίκους.
“Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται τους απόκληρους της Μοζαμβίκης και της Μαδαγασκάρης” ήταν βασικός τίτλος των διεθνών και ελληνικών ΜΜΕ και πράγματι ο Ποντίφικας προσπάθησε να φέρει ελπίδα σε όλες τις κατηγορίες των κατοίκων του νησιού. Στους νέους, από τους οποίους ζήτησε να μη χάνουν την ελπίδα τους, να μη θεωρούν δεδομένη την κατάσταση ανέχειας στην οποία ζουν και να μη παρασύρονται από ψεύτικες υποσχέσεις – στους εργαζόμενους, για τους οποίους ζήτησε δίκαιους μισθούς και προγράμματα απασχόλησης – στα θύματα επιδημιών και φυσικών καταστροφών, συναντώντας τους και δίνοντας τους κουράγιο – στις τοπικές αρχές, επαναλαμβάνοντας ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και των δασών βάζει σε κίνδυνο τις μελλοντικές γενιές ( το νησί έχει το 5% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας ζώων και φυτών) – στην τοπική Ιεραρχία και τους ιερείς χαρακτηρίζοντάς τους “ευλογημένους” γιατί είναι εκκλησία των φτωχών που μάχεται μαζί με τον απλό λαό - στις μοναχές, από τις οποίες ζήτησε να είναι πάντα δίπλα στους απλούς ανθρώπους, να αισθάνονται ίσες απέναντι στους άνδρες και να καταγγέλλουν αρμοδίως οτι παράξενο ή “μη ομαλό” διαπιστώνουν!

Φωτογραφία από Vatican News
Πληροφορίες από Vatican News και Vatican Insider


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos