Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑ

Ο Σέργιος γεννήθηκε στο Παλέρμο το 650 και ήταν ο 84ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας από τις 15 Δεκεμβρίου 687 μέχρι το θάνατό του.

Γόνος μιας οικογένειας από την Αντιόχεια της Συρίας, από νεαρή ηλικία εντάχτηκε στον Ιερό Κλήρο της Ρώμης  και στη συνέχεια χειροτονήθηκε ιερέας με τον τίτλο της Santa Susanna από τον Πάπα Λέοντα Β '.

Ο Σέργιος ήταν από την αρχή  δραστήριος  και καθιέρωσε την πρακτική να πηγαίνουν οι επίσκοποι στη Ρώμη για την χειροτονία τους.

Αντιτάχθηκε στο αίτημα του αυτοκράτορα Ιουστινιανού Β, να υπογράψει τα συμπεράσματα της Συνόδου Quinisesto, την οποία ο αυτοκράτορας συγκάλεσε χωρίς την έγκριση του Πάπα και χωρίς να καλέσει τους επισκόπους της Δύσης.

Ο αυτοκράτορας έστειλε τότε μια ένοπλη αντιπροσωπεία στη Ρώμη, με επί κεφαλής τον στρατηγό Zaccaria με σκοπό να αποσπάσει με τη βία την υπογραφή του Πάπα Σεργίου, αλλά εκείνος προστατεύθηκε από τα αυτοκρατορικά στρατεύματα της Λατινικής γραμμής που βρισκόντουσαν  στη Ραβέννα και από τα άλλα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα της Ιταλίας που έσπευσαν αμέσως στη Ρώμη. Τότε τα  πολιορκημένα στρατεύματα του Zaccaria και του Γιουστίνιανο αναγκάστηκαν να φύγουν και ο διοικητής τους Zaccaria κινδύνευε να εκτελεστεί, αν δεν παρέμβαινε ο ίδιος Πάπας Σέργιος 

Ανακαίνισε πολλούς Ναούς στη Ρώμη, συμπεριλαμβανομένης της Santa Susanna, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης. Είναι ο Πάπας που εισήγαγε στην τέλεση της  Θείας Λειτουργίας το  Agnus Dei(Αμνέ του Θεού).

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos