Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΗΣ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα ανέδειξε πλήθος
εθελοντικών πρωτοβουλιών, καθολικής προέλευσης, για την αντιμετώπιση των δύο βασικών προβλημάτων της χώρας : του πολυετούς εμφυλίου πολέμου και της αντιμετώπισης του AIDS
 Μία από αυτές η οργάνωση “ Reencontro ” που ίδρυσε, το 1998. η έμπειρη νοσοκόμα Olinda Mugabe και φίλες της, όλες τους κοντά στην Εκκλησία που είχαν σκεφθεί και το μοναχικό βίο, αλλά η ζωή τις οδήγησε σε άλλες επιλογές. Σήμερα στηρίζουν 10.000 ορφανά, που οι γονείς του “έφυγαν” από AIDS με την πρακτική βοήθεια των Φραγκισκανίδων μοναζουσών της χώρας, αλλά και την υλική βοήθεια διεθνών οργανισμών.
 Τα ορφανά παιδιά βοηθούνται σε κάθε επίπεδο αναγκών : παροχής τροφίμων και ρούχων , εκπαίδευσης, θεμάτων υγείας, αναζήτησης οικογενειών να αναλάβουν την ανατροφή τους, μετάδοσης ηθικών και θρησκευτικών αξιών. Οι εθελόντριες της οργάνωσης παρακολουθούν διακριτικά τα ορφανά παιδιά, καθημερινά, στην ζωή τους, ώστε το περιβάλλον που αναπτύσσονται να είναι ανάλογο της ηλικίας και της αξιοπρέπεια τους
Η παπική επίσκεψη στη χώρα αποτέλεσε μια “ένεση ενέργειας” στο έργο της οργάνωσης αλλά, σε πρακτικό επίπεδο, περιελάμβανε και δώρα από τις “Γυναίκες στο Βατικανό” δηλ. από τις εργαζόμενες σε υπηρεσίες της Αγίας Εδρας, οι οποίες συγκέντρωσαν δώρα και χρήματα για να στηρίξουν τις προσπάθειες των γυναικών της Μοζαμβίκης και τα έστειλαν με την παπική αποστολή.

Φωτογραφία και πληροφόρηση από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos