Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα, συναγερμός των γιατρών χωρίς σύνορα: οι μετανάστες σε συνθήκες απαράδεκτες
Pin It

Ελλάδα, συναγερμός των γιατρών χωρίς σύνορα: οι μετανάστες σε συνθήκες απαράδεκτες

Οι αφίξεις μεταναστών δια θαλάσσης στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε αριθμό που δεν έχουν δει ποτέ από το 2016. Περίπου 24.000 πρόσφυγες βρίσκονται στα ελληνικά νησιά σε απελπιστικές συνθήκες. Αυτό αποκάλυψαν οι Γιατροί Χωρίς  Σύνορα, και η ΜΚΟ που προσφέρει υγειονομική περίθαλψη σε περιοχές πολέμου και φτώχειας

Η επείγουσα μετακίνηση στα νησιά Λέσβο, Σάμο και Χίο δεν σταματά. Οι εθελοντές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιούνται εδώ και τέσσερα χρόνια στα τρία αυτά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική υποστήριξη σε χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αναγκάζονται να ζουν σε μια μη βιώσιμη κατάσταση

Οι δραστηριότητες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουν εθελοντές εκατοντάδες ιατρικές συμβουλές καθημερινά στα τρία νησιά του Αιγαίου, σε συντονισμό με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Επιπλέον, η γαλλική οργάνωση εργάζεται για να εξασφαλίσει στους μετανάστες μια καλύτερη υγειονομική-υγειονομική βοήθεια και βασικές ανάγκες σε τακτική βάση.

Η κατάσταση στη Σάμο και τη Λέσβο

Στο στρατόπεδο Βαθύ στη Σάμο, 5.000 μετανάστες ζουν σε ένα χώρο σχεδιασμένο για 650 άτομα. Από το στρατόπεδο προσφύγων Λέσβο, από την άλλη πλευρά, 1.500 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική χώρα και άλλες 2.500 εξακολουθούν να βρίσκονται στο νησί, παρά την ανάγκη ειδικής φροντίδας. Ο Tommaso Santo, επικεφαλής της αποστολής Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, δήλωσε στα μικρόφωνα της Vatican News ότι είχε παρατηρήσει, σε πρόσφατη επίσκεψη στο νησί της Λέσβου, "τις συνέπειες αυτού του συστήματος χρεοκοπίας, δηλαδή την έλλειψη μηχανισμών εγγυημένης προστασίας των μεταναστών και ανεπάρκεια των υπηρεσιών που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα κέντρα υποδοχής ».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos